Avalon877
Autodesk 3D Studio Max / 10 jaar geleden
Workflow in max (over naar vault?) Goedemorgen,

Ik heb al een aantal keer wat dingen overwogen om te veranderen in onze workflow. Helaas zie je soms door de bomen het bos niet meer! Het geen waar ik me zorgen over maak is voornamelijk hoe we onze files opslaan en waar en hoe we er vervolgens mee werken.

Huidige situatie:
Er wordt per project een max project root folder op het netwerk aangemaakt. Vervolgens gaan we met een aantal mensen in een periode van een aantal maanden aan de slag met het bouwen van modellen, scene's en animaties. De bestanden worden via het netwerk geopend en ook direct daar weer opgeslagen. Elke week maakt de server een backup van onze netwerk bestanden.

Voordelen
- meest recente bestanden voor iedereen beschikbaar
- elke week backup

nadelen:
- Geen versie beheer
- project folder staat in "user3dsmax" om autoback conflicten te voorkomen
- Netwerk vertaagd

Hoewel dit redelijk werkt lijkt het me geen ultieme oplossing. Er wordt ook gesproken om de bestanden te gaan beheren met Autodesk Vault. Daar hoor ik positieve en negatieve geluiden over.

Wat is jullie ervaring?
 Like
Volg
 Reageer
Nog 1 reacties weergeven
Avalon877
Hi 3ddy,

Is de overweging naar Turtoise SVN omdat het freeware is? Wij zijn namelijk wel al in het bezit van Vault. Maar we hebben nu uit meerdere kanalen Turtoise gehoord.
 10 jaar geleden
3ddy
Als er wat linux kennis aanwezig is, zal het geen probleem moeten worden om voor Tortoise te gaan. Max kent helaas geen tortoise interface, of iets wat er op lijkt. Wel is het mogelijk via commandline en maxscript het aan te sturen, mocht je interactie vereisen. Ander zou je het in windows explorer gewoon moeten beheren.

Voordeel voor Vault is dat het geheel in 3ds Max is verwerkt, waardoor je commits en dergelijke via de interface van max gewoon kunt aansturen.

Het is mij om het even. Het zijn beide versie controle beheerders en doen hun ding. Tortoise heeft een drempeltje qua installeren en backuppen (recoveren) terwijl Autodesk Vault vrij simpel in gebruik is. Voordelen van Tortoise vervallen wanneer je binair opslaat schijnt, al heb ik daar ook weer verschillende verhalen over gehoord.
 10 jaar geleden
3ddy
Kwam net Redcurrant tegen, speciaal voor 3d en vult het gat op tussen SVN en Shotgun. Er wordt nog aan gewerkt, dus er voor gaan, zou ik mee wachten.

http://www.cgchannel.com/2014/07/blender-institute-announces-redcurrant/
 10 jaar geleden
Avalon877
Bedank voor jouw inzichten 3ddy, ben weer enorm geholpen!
 10 jaar geleden
3ddy
Ben benieuwd wat jullie gaan kiezen 😊
 10 jaar geleden