Avalon877
Autodesk 3D Studio Max / 9 jaar geleden
Hoe gaan jullie om met je polycount? Ik heb vroeger altijd geleerd dat het beter is om de poly's/faces in je modellen laag te houden vanwege rendertijden, laadtijd, fps in je viewport, enzovoort.Toch zie ik steeds meer dat de poly aantallen bij veel modellen de pan uitschieten.

Zelf ben ik een voorstander van "hoe minder hoe beter". Geen zware scene's en vastlopers en soepel lopende framerates. Rendering wordt bij mij vaak pas zwaar bij de materialen.

Hoe gaan jullie er mee om en wat is jullie ervaring? Wat vinden jullie belangrijk rond dit onderwerp? (voornamelijk in 3ds Max)
 Like
Volg
 Reageer
Nog 1 reacties weergeven
Avalon877
Ik krijg al het idee dat het een ouderwets idee is. Voor de soepele viewports vind ik het wel fijn dat je gewoon lekker lowpoly kan animeren met de turbosmooth op "enable in renderer". Zelf vind ik het ook makkelijker om een low poly model aan te passen, doordat het minder details bevat.

Al met al werkbaarder denk ik....
 9 jaar geleden
3ddy
Tijdens het werken inderdaad. Maar niet om je rendertijden 😊
 9 jaar geleden
Pgabriel
Bij 15 miljoen begin ik me langzamerhand zorgen te maken en start ik met het maken van proxies of te kijken naar de hoeveelheid objecten in een scene
 9 jaar geleden
Avalon877
Ik neem aan dat je dan ook een redelijk dik systeem hebt?
 9 jaar geleden
Pgabriel
redleijk, maar ook alweer 2 jaar oud.
Om de scenes werkbaar te houden maak ik toch vooral gebruik van lagen en proxies.
Maar ook het uitzetten van je vray lights in viewport scheelt bijvoorbeeld belachelijk veel FPS. Geometry maak ik me pas druk over als ik merk dat een scene gewoon niet door de render wilt gaan.

Onze render resolutiues liggen zo rond de 32.000x15.000 en ik heb over het algemeen weinig problemen door geometry.
 9 jaar geleden