Anoukk
Algemeen / 9 jaar geleden

Bol met marble patroon

 Like
Volg
 Reageer
Anoukk
Is er hier iemand die veel van Blender weet?
 9 jaar geleden
3ddy
Je videokaart is het probleem niet. Je gaat er waarschijnlijk van uit dat Blender het "magisch" voor je doet, maar je moet nog wat extra's instellen. Onder Mapping vind je Coordinates: Zet deze op Generated en kies als Projection: Sphere. Render dan maar eens opnieuw en je rare patroon is weg.

Wat je zag is op elke face hetzelfde plaatje van de marble texture. Op een kubus werkt het toevallig wel, maar een sphere heeft meerdere faces (polygonen, vierkantjes).
 9 jaar geleden
Anoukk
Ik volg een cursus Blender bij http://blendercourse.com/Nederlands/
Daar wordt er helemaal niets over mapping en coordinates uitgelegd. Diegene die een cursus heeft geschreven, is dit zeker vergeten. Hij had dit wel moeten doen.

Zijn er weinig mensen in deze forum die veel over Blender weten?
 9 jaar geleden
3ddy
Zover ik weet zijn er een paar mensen, hooguit 10. En zo'n "cursus" zou het op zich "moeten" maar zolang iets gratis is, mag je denk ik niet veel eisen. Op youtube zijn ook veel blender tutorials te vinden. Blender wordt niet gegeven op scholen in Nederland, dat is een van de redenen waarom op 3dhype minder mensen Blender gebruiken.

Toch is er een forum in het Nederlands waar veel nederlandse Blenderaars verzamelen: http://dbc-3d.nl moet je zeker even een kijkje nemen.
 9 jaar geleden