thumbnail

3ds Max 2014 Extension

Door: Edwin van het Bolscher, 8 augustus 2013 Op 30 september verwacht Autodesk de extension pack voor subscription gebruikers uit te kunnen brengen. De extensionpack bevat dit keer wel interessante addons zoals de langverwachte Python integratie, en eindelijk ook fatsoenlijke pointcloud visualisatie. Ondertussen ligt Autodesk flink onder vuur in een thread van Maxunderground. Dit zal zeker geen pleister zijn op dat verhaal, maar het is wel weer leuk om mee te stoeien.

De pointcloud software komt waarschijnlijk van de overname van Alice Labs. Het Nederlandse bedrijf maakte Studio Clouds die geconcentreerde pointcloud data zoals die van LIDAR scans snel in een viewport weer te geven zijn. Ze hadden ook plugins voor Autodesk 3ds Max en Autodesk Maya



Python in 3ds Max heeft ook lang geduurd. Veel 3D pakketten hebben deze integratie al ondergaan en het heeft als voordeel dat scripts/tools en softwarepakketten beter aan elkaar te koppelen zijn. En dat allemaal in dezelfde taal. Ook dit is van Nederlandse bodem. Guido van Rossum heeft vroeg in de jaren 80 de taal bedacht en ontworpen. De taal onderscheide zich van andere talen omdat het vooral snel was, en de taal een overzichtelijkere manier heeft van schrijven. Ondertussen werkt Guido van Rossum voor Dropbox, maar voorheen was hij werkzaam bij Google.

10116 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Still Here

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

De Grove 2.0

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten