versie: 1.087 - sinds 2001
  • Nieuws

Job Joris en Marieke geselecteerd voor Ultrakorte animatiefilms 2018

Categorie: Filmfonds
Geplaatst door 3ddy

Utrecht - Onder andere zijn Job Joris en Marieke zijn geselecteerd voor de Ultrakorte animatiefilms 2018. Na acht succesvolle eerdere edities zijn er vier nieuwe plannen voor ultrakorte animatiefilms geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal 50.000 euro. Bioscoopexploitant Pathe brengt de films vanaf de zomer van 2018 in roulatie en biedt daarmee een platform voor Nederlands animatiefilmtalent.

De film gaat "A Double Life" heten en gaat over een man en een vrouw die besluiten om een spel te spelen waarbij de mannen- en vrouwenrollen omgedraaid worden. Een grote grap voor de man, maar bittere ernst voor de vrouw. De vrouw laat door middel van een operatie haar uiterlijk veranderen in dat van haar man om vervolgens zijn plek in te nemen.

De kwaliteit van de aanvragen was hoog en er was een mix van beginnende maar vooral veel ervaren makers bij de aanvragen betrokken. De vier geselecteerde films zullen worden vertoond in de Pathe theaters, in het voorprogramma van grote speelfilms. Met deze serie willen het Nederlands Filmfonds, Pathe en Fonds 21 de Nederlandse korte animatiefilm een groot publiek laten bereiken. Ultrakort films stonden eerder in het voorprogramma van bioscoopsuccessen als Finding Dory, Bridget Jones's Baby, Spectre, Gooische Vrouwen 2 en The Dark Knight Rises.

Aan elke speelfilm wordt telkens een Ultrakort als voorfilm gekoppeld.Drie van de vier films van de voorgaande Ultrakort editie zijn op dit moment nog te zien bij Pathe: Hot Tea is voorfilm bij Murder on the Orient Expres, Kort maar Krachtig bij Thor: Ragnarok en Waste bij Blade Runner 2049.

Meer informatie over Job Joris en Marieke


BEKEKEN: 3106 REACTIES:0 DATUM: 1 NOVEMBER 2017
Xsens MVN Animate 2018
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Bob Los, erkend talent
Categorie: Freelancer
Geplaatst door: 3ddy
Meesters aan het werk: House of Secrets
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Blender ontvangt KLIK World Domination Award 2017
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie

Reageren via 3dhype?

Aanmelden

Registreren
3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2018 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy