• Nieuws

REDRUM lanceert eigen kortdurende film- en animatie opleiding

Categorie: Bedrijven
Geplaatst door 3ddy

Ede, 28 maart 2018 - Goede filmers en animatoren zijn lastig te krijgen. Ze hebben vaak simpelweg nog niet genoeg vlieguren gemaakt of smaak ontwikkeld om meteen in te stromen in het hoge niveau dat film en animatiebureaus hun klanten bieden. Daarom start REDRUM, film- en animatie studio, met REDUCATIONS een eigen film- en animatie opleiding die slechts 6 maanden duurt.

In Nederland zijn er veel goede opleidingen die jonge studenten het film- en animatievak bijbrengen. Deze opleidingen duren meestal vier jaar en bieden een breed lespakket. Door deze breedte is de aansluiting tussen opleiding en gespecialiseerde bureaus alleen niet optimaal. Dit gat wordt nu deels opgevuld met stages die film- en animatiebureaus deze jongeren bieden waardoor ze praktijkervaring opdoen.

Kleine klassen
Om dit probleem bij de bron aan te pakken heeft REDRUM met REDUCATIONS een kortdurende opleiding ontwikkeld waar in kleine klassen elke week theorie en praktijkles wordt gegeven. De docenten die de lessen geven hebben allemaal een enorme bak aan ervaring. Daarnaast krijgen de studenten oefenstof mee om het geleerde in de praktijk te brengen. Geen saaie lokalen, maar een industriële inspirerende verdieping in het pand van REDRUM boven de bijna 30 makers en de greenscreenstudio.

Voor iedereen
Iedereen kan zich inschrijven bij REDUCATIONS. Jongeren die op zoek zijn naar een vervolgopleiding, maar ook carriereswitchers of werkenden die beter willen worden in hun vak. Het doel is om een korte inspirerende opleiding te bieden waar je gegarandeerd met een mooi portfolio vandaan komt en klaar bent om de arbeidsmarkt mee op te gaan. Een baan of opdracht is dan snel gevonden.

“Voor veel jonge studenten is een vierjarige opleiding en stagelopen een uitkomst om langzaam achter hun beroep te komen en hiernaartoe te groeien. Als je al precies weet wat je wilt, kun je een groot deel van de lessen van de reguliere opleidingen skippen. Daarom hebben we een super efficiente opleiding van 6 maanden ontwikkeld. Studenten krijgen alleen les in dat wat echt bijdraagt aan het leren van filmen, editen en animeren. Dit beroep is immers ook gewoon heel veel doen. Maken, maken, maken. Na de opleiding heb je een prachtige showreel waar je direct mee aan de slag kunt. Dit is wat wij vaak missen bij sollicitanten.” zegt Carlijn Pluijmakers Emmen, partner bij REDRUM.

Over REDRUM
Film- en animatiestudio REDRUM is een van de grootse bureaus van Nederland. Voor iedere klant maken ze de productie net iets mooier dan beloofd. Sterke en het liefst een tikkeltje gewaagde concepten gecombineerd met krachtige beelden. Van volledige musea tentoonstellingen tot aan landelijke crossmediale campagnes. De bijna 30 medewerkers bestaan uit schrijvers, casting directors, cameramannen, animatoren, sounddesigners, grafisch vormgevers en regisseurs. Maar liever dan er over praten, laten ze zien wat we doen.

Bekijk hier:
http://www.redrumbureau.com
http://www.reducations.com
BEKEKEN: 2321 REACTIES:0 DATUM: 3 APRIL 2018
Agent 327 genomineerd voor The Webby Awards
Categorie: Verkiezing
Geplaatst door: 3ddy
NVX Masterclass DNEG VFX Supervisor Andrew Whitehurst
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Steun Relentless - HKU
Categorie: Kickstarter
Geplaatst door: 3ddy
Blender Institute verhuist naar grotere studio
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie
Vrienden van 3dhype:

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy