• Nieuws

Kunstenbond en Ntb fuseren

Categorie: Vakbond
Geplaatst door 3ddy

Amsterdam - Kunstenbond en de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb) fuseren per 1 juni 2018. Zowel de ledenraad van de Kunstenbond als het Congres van de Ntb hebben deze week unaniem besloten voor de fusie tussen beide bonden. De Ntb neemt een grote club muzikanten, componisten, producenten, deejay’s en veel expertise over de muziekwereld mee. Samen vertegenwoordigen Kunstenbond en Ntb ruim 8.000 leden. Ze worden in één klap de grootste vakbond voor creatieven in Nederland.

Wat levert dit op voor hun leden?
Een grotere achterban geeft hen meer kracht bij het behartigen van collectieve belangen, bij rechtenorganisaties zoals BUMA en Sena, de politieke lobby en het onderhandelen over cao's. Maar ook bij het sluiten van betere deals voor de leden, bijvoorbeeld met verzekeraars. Door de bundeling van kennis en netwerken kan men als lid nog beter terecht met specifieke vragen over hun vakgebied. Maar ook met algemene vragen over ondernemerschap, fair practice en wetgeving. En natuurlijk altijd ook voor juridische ondersteuning als men dit nodig heeft.

Krachten bundelen voor een sterke sector
Samengaan is een belangrijke stap. In een versnipperde creatieve sector kunnen ze met gebundelde krachten de uitdaging waar ze in de sector voor staan beter aan: een betere (inkomens)positie voor musici, podiumkunstenaars, beeldend kunstenaars, fotografen, docenten, ontwerpers, animatoren, projectleiders, geluids- en licht technici en alle andere creatieve makers en professionals in Nederland. Of je nu werknemer of zzp’er bent of voor een tussenvorm kiest.

De vakgroep DAMD valt onder de Kunstenbond en is speciaal voor Animatoren, Motion Designers en 3D/VFX artists.

http://www.kunstenbond.nl


BEKEKEN: 1054 REACTIES:0 DATUM: 18 MEI 2018
3Dhype borrel 2018
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Het Nieuwe Kader prijsvraag
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Tim van Helsdingen spreekt op Houdini Hive Utrecht
Categorie: Evenement
Geplaatst door: 3ddy
Renderfarm.nu nog beter!
Categorie: Bedrijven
Geplaatst door: 3ddy
Advertentie

Reageren via 3dhype?

3dhype is de onafhankelijke 3D community voor Nederlandstalige 3D-artiesten. 3dhype is de schakel tussen 3D-bedrijven, 3D-artiesten, studenten, enthousiasten, software fabrikanten en leveranciers.
©2001 - 2019 3dhype.com - Alle rechten voorbehouden.
Powered by: Ubuntu Apache PHP MySQL Tango
3dhype is een product van 3ddy.
Voorpagina
Nieuws
Vacatures
Bedrijven
Aanmelden
Contact
Steun 3dhype
Galerij
Forum
Adverteren
Privacy Policy