Account maken  Inloggen
Lubbe1974
Autodesk 3D Studio Max / 3 jaar geleden
Virtual reality door interieur(s) of in 3D PDF Hallo,
Een klant van mij wil graag door interieur kunnen lopen van mijn Max model. Ik heb begrepen dat er de mogelijkheid is om een 3D pdf te maken of natuurlijk, de hype van tegenwoordig, door een VR bril. In beide gevallen heb ik er nog weinig kaas van gegeten en doe het dan ook via deze weg. Weet iemand of er een goede, simpele, uitleg is van één van de twee of alle twee de onderwerpen? (Ik hoop natuurlijk allebei )Mag ook niet al te veel kosten. Ik had voor pdf o.a. gezien dat er "Tetra4D" is maar dat is erg duur.

Mijn pc:
OS: Windows 8.1
Processor: I7-3770 cpu@3,40 Ghz
Videokaart: Geforce GTX 660
RAM: 16GB

Mijn Software:
3d studio Max 2015
Vray 3.00.07

Alvast bedankt.
 Like
Volg
 Reageer
Frans
De goedkoopste manier is jouw klant op bezoek vragen en dan naast je laten zitten terwijl jij het model in max aan hem toont. Kost een paar bakken koffie en wat tijd.

De nieuwste versie van VRay biedt t.o.v. wat jij gebruikt ook meer mogelijkheden.
 3 jaar geleden
Lubbe1974
Hallo,
Bedankt voor de reactie! Ik kan me haast niet voorstellen dat de mogelijkheden er ook niet zijn voor als je een oudere versie van vray gebruikt. Google cardboard is een hot item deze dagen en interieurrendering via dit is al eerder gedaan. En niet onaardig bedoeld maar ik denk dat er ook andere oplossingen zijn dan de opdrachtgever over de vloer en met koffie serveren.

 3 jaar geleden
3ddy
Ola: er zijn enkele mogelijkheden. Je kunt zeer snel met 360 spherical renderings met een bril bekijken. Opzich is het dan zeer statisch en kun er niet echt doorheen lopen. Wanneer je een filmpje rendert heb je al snel dat de kijker misselijk wordt, tenzij hij deze gewoon los op zijn telefoon bekijkt. Het beste dan is om in Unity een simpele versie van je model weer te geven met de een oculus/vr/goggle plugin. Het is even wat instellen, maar in een dag kun je geloof ik wel wat demonstreren als je redelijk nieuw erin stapt.
 3 jaar geleden
Lubbe1974
Thanx!
Ga eens kijken naar de mogelijkheden 😀.
 3 jaar geleden
Pgabriel
De nieuwe vray mogelijkheden zijn idd intressant. Je kunt echt heel snel sphericals uitrenderen en deze draaiende krijgen in een cardboard.
Daarnaast heeft Chaos Group onlangs een substantiele investering gedaan in Clever.
Dit lijkt me in dit geval een erg goede oplossing;

https://www.cl3ver.com/
 3 jaar geleden
Lubbe1974
Thanx Pascal!

Dat ziet er heel mooi uit. Ga ik zeker onthouden. Wat ik op dit moment gedaan heb is in de render settings,
Common -> aspect ratio op wxh = 2:1
Vray -> camera: Spherical Panorama / (Override FOV = 360graden)

Vervolgens heb ik een panorama viewer gezocht op het internet en het resultaat is aardig. Niet super maar beter dan niets.

De nieuwste Vray ziet er idd erg belovend uit. Zodra het kan ben ik er wel voor in.

Hans van de Lubbe
 3 jaar geleden
Lubbe1974
Ik heb nog een interesante video op youtube (Autodesk learning channel) gevonden met bijlages. Echter is dit opgeslagen in Max 2017 en kan het dus niet openen in 2015. Zou iemand dit voor mij om kunnen zetten?
 3 jaar geleden
Pgabriel
zet maar ff op dropbox
 3 jaar geleden
Lubbe1974
Hoe kan ik dat doen? Welke dropbox? Nooit eerder gedaan.
 3 jaar geleden
Pgabriel
of wetransfer
 3 jaar geleden
Lubbe1974
Verstuurd!.

Aanvullend vraagje. In mijn zoektocht naar geschikte software kwam ik "Pano2VR" tegen. De prijs is redelijk en ik ben aan het overwegen deze aan te schaffen. Hoe zijn jullie meningen hier over verdeeld als het gaat om panoramic views te maken van renders?

Hans van der Lubbe
 3 jaar geleden
Pgabriel
Ik maak er graag gebruik van.
 3 jaar geleden
Lubbe1974
Ik heb nu de tryout versie gedownload en ziet er goed uit. Alleen waar ik, tot nu toe, nog niet uit ben is dat ik mijn panorama op wil slaan als bestand op de computer. Er zijn verschillende opties waaronder HTML en Quicktime VR. Mijn klant heeft zelf een MAC maar hij kan het quicktime (vr) bestand niet openen (krijgt een error). Html ziet er goed uit maar het zijn veel bestandjes en, los van de Pano2VR viewer snap ik niet hoe ik zoiets kan openen, laat staan mijn klant.

Suggesties?
 3 jaar geleden
Pgabriel
gewoon hosten op een website.
Ik heb laatst deze gemaakt; http://qr.windowdressing.nl/newyork/

werkt perfect
 3 jaar geleden
Lubbe1974
wow! Dat is prachtig.
Ik ga even kijken. Ik denk dat dat programma wel aan de eisen voldoet.

Mvgr.

Hans van der Lubbe
 3 jaar geleden