thumbnail

Gamefonds van start

Door: Edwin van het Bolscher, 3 november 2008 Op 1 november gaat het gamefonds van start, een initiatief van Fonds BKVB, Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, Virtueel Platform en het ministerie van OCW. Om een stimulans te geven aan de artistieke game hebben deze partijen de handen ineengeslagen. Het betreft een experimentele regeling die vooralsnog een looptijd van twee jaar heeft. Het gamefonds maakt jaarlijks 500.000,- vrij ter bevordering van de artistieke game.

Kunstenaars, vormgevers of animatoren kunnen samen met een gameontwikkelaar of een (culturele) instelling een aanvraag doen voor de ontwikkeling of de productie van (een deel van) een virtuele game. Aanvragen worden beoordeeld door een commissie deskundigen, bestaande uit Bas van Berkestijn (Woedend!), Marinka Copier (Universiteit van Utrecht) en Martijn van Boven (kunstenaar).

De commissie zal nog worden uitgebreid met een deskundige uit de animatiesector. De commissie speelt ook een bemiddelende rol door de samenwerking tussen verschillende partijen te bevorderen, en waar nodig op zoek te gaan naar distributiemogelijkheden en extra financieringsmogelijkheden.

Gedurende het hele jaar kunnen aanvragen worden ingediend. De commissie komt in principe eenmaal per maand samen om de ingediende aanvragen te beoordelen. Een aanvraagformulier en een handleiding kunnen worden gedownload op http://www.gamefonds.nl.

Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties Titia Vuyk, Stafmedewerker Communicatie Herengracht 609

1017 CE Amsterdam
T 020 623 39 01
F 020 625 74 56
E titia.vuyk@stimuleringsfonds.nl
I http://www.stimuleringsfonds.nl
7237 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Brekel PointCloud v3 (Beta)

Tim van Helsdingen met SideFX tutorial

Amazon Web Services - Blender Fund

Blender 2.91 is beschikbaar

FMX 2021 zal online plaatsvinden

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten