thumbnail

Post productietalent presenteert zich op post-podcast.nl

Door: Edwin van het Bolscher, 6 februari 2009 Amsterdam, 5 februari 2009 - Op 1 februari werd post-podcast.nl gelanceerd. Hiermee krijgt het groeiende aantal Nederlandse leveranciers in videopost productie de kans zich op 1 plek te presenteren. Elke maand laat post-pod-cast.nl 4 nieuwe podcasts zien; video-items waarin het post productietalent de meest uiteenlopende beeldbewerkingtechnieken demonstreert. Van freelancers tot grote concerns, zij laten met hun unieke content op post-podcast.nl zien wat zij de wereldwijde mediawereld kunnen bieden. De eerste uitzending zijn onderandere afkomstig van Glassworks Amsterdam en Hectic Electric

Post productieprofessionals tonen hun werk met een showreel - een compilatievideo- of een making off, maar kunnen hun aanbod ook toelichten in de vorm van een interview met het creatieve team of op een andere inventieve manier. Het aanbod van de editors, coloristen, animatoren en andere leveranciers kan, eenmaal geplaatst, op elk moment worden bekeken en kan nog 12 maanden worden bekeken met de playlist. Post-podcast.nl biedt hiermee op termijn een waardevolle database van al het beschikbare talent in Nederland. De podcast is door direct door Apple opgenomen in de podcast directory en is ook te vinden in iTunes.

Waarom?
De toepassingen van bewegend beeld worden steeds talrijker. Op televisie, internet, in de mobiele telefonie, maar ook in bedrijfspresentaties, lijkt niets onmogelijk. Er is een variƫteit aan leveranciers die de post productiemarkt verreiken met ieder hun eigen specialisme en werkgebied. Nederlands talent weet een belangrijke positie in te nemen; de afgelopen jaren heeft post productietalent zich hier razendsnel ontwikkeld. Internationaal is er dan ook steeds meer aandacht voor Nederlandse commerciƫle projecten, maar ook voor Nederlandse documentaires en speelfilms en de daarmee gemoeide post productie

Voor adverteerders, reclamebureau's en productenten is het niet altijd gemakkelijk de juiste leverancier voor een klus te vinden. Initiatiefnemer Niels Scheide, Freelance Post Producer, weet met post-podcast.nl een uitkomst te bieden. Niels vertelt: "Steeds meer bedrijven kopen zelf post productie in. Adverteerders, reclamebureaus en producenten benaderden mij vaak in hun zoektocht naar specifieke post productieleveranciers; met mijn ervaring in de post productie heb ik specifieke marktkennis opgedaan. Ik weet dat er veel Nederlands talent beschikbaar is, maar dat zij niet altijd even zichtbaar zijn. Ik trok dan ook de conclusie dat er een grote behoefte is aan een laagdrempelig podium over post productie. " Met post-podcast.nl lanceert Niels de eerste Europese videopodcast over post productie.

Hoe werkt het?
De video-items in podcastvorm zijn met een podcastreader -zoals iTunes- te bekijken, op zowel Mac als pc. Eenmaal aangemeld via de podcastlink, kunnen bezoekers de afleveringen -die allemaal ongeveer 3 minuten duren- heel eenvoudig downloaden en zelfs synchroniseren met bijvoorbeeld een iPhone. Zodra er nieuwe items beschikbaar zijn, worden ze automatisch getoond.
Post-podcast.nl vraagt niet om persoonsgevens; het bekijken van de promo's is dus volledig anoniem en bovendien gratis en zonder abonnementskosten.
9443 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Post Panic stopt

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten