thumbnail

Brendan and the Secret of Kells and Mary en Max!

Door: Edwin van het Bolscher, 16 september 2009 KLIK! is back with a vengeance! - 2 Nederlandse premieres: Brendan and the Secret of Kells en Mary and Max op KLIK!

KLIK! is back with a vengeance!
Van 17 tot en met 20 september 2009 is Amsterdam weer de animatiehoofdstad van Europa. Vier dagen lang kunnen jong, oud en iedereen er tussenin, genieten van het beste dat animatie te bieden heeft: korte en lange animatiefilms, workshops, speciale vertoningen en randactiviteiten zorgen binnen en buiten de zalen van Kriterion, De Balie, De Uitkijk en galerie Chiellerie voor een verrassend, geanimeerd festival.

Het KLIK! Amsterdam Animatie Festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, het SNS Reaal fonds, Nederlands Fonds voor de Film, Boomerang Create, TVPaint, Adobe, The Drawing Room, Kriterion, De Balie, De Uitkijk en Chiellerie.

2 Nederlandse premieres: Brendan and the Secret of Kells en Mary and Max op KLIK! Tijdens het KLIK! Amsterdam Animatie Festival kunnen we met gepaste trots twee premieres presenteren van zeer bijzondere animatiefilms: de epische Europese co-produktie Brendan and the Secret of Kells en de duister komische klei-animatie Mary and Max.

De jonge Brendan leeft in een zwaar beschut fort waar zijn oom, abt Cellach de dienst uitmaakt. Terwijl abt Cellach geobsedeerd is met het alsmaar beter beveiligen van het fort tegen de bendes kwaadaardige Vikingen, droomt Brendan van avontuur. Wanneer broeder Aidan, de legendarische schrijver van het mythische boek van Iona arriveert, schakelt hij de hulp van Brendan in om het boek af te schrijven. Terwijl Brendan met de hulp van de bosnimf Aisling avonturen beleeft,
wordt de dreiging van de Vikingen steeds hachelijker. De stem van abt Cellach is ingesproken door Brendan Gleeson, bekend van de Harry Potter films, Beowulf en In Bruges.

In Mary and Max neemt de achtjarige Mary Daisy Dinkle in een opwelling een pagina uit een telefoonboek en schrijft ene Max Jerry Horowitz een brief. Max is een neurotische Joodse man van veertig met het syndroom van Asperger en overgewicht die besluit de briefwisseling aan te gaan en zo ontvouwt zich een vriendschap die twee continenten en twee decennia overspant. Regisseur Adam Elliot won in 2004 een Oscar voor de beste korte animatiefilm met Harvey Krumpet, een film over zonderling die lijdt aan Tourette en chronische pech. De stem van Mary
werd ingesproken door Toni Colette (Little Miss Sunshine) en de stem van Max werd ingesproken door Philip Seymour Hoffman (Capote). Daarnaast lenen Eric Bana (Munich) en Barry Humphrey (Dame Edna) ook hun stemmen aan de film.
5449 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten