thumbnail

Autodesk Project Twitch

Door: Edwin van het Bolscher, 22 september 2009 Autodesk heeft een nieuw plan om hun software via een server aan te bieden. Ze willen in de toekomst via een internetverbinding de software gaan aanbieden als service. Hierdoor komt de software niet meer op je computer te staan, maar blijft alles op een Autodesk Server staan. Dit fenomeen wordt ook wel Cloud Computing genoemd.

Op dit moment praat Autodesk nog over Autocad, Inventor, Revit en Maya. 3ds Max blijft nu nog buiten schot, maar als Project Twitch echt van de grond komt, zal dat niet lang meer duren. Ook Softimage, Mudbox, Motionbuilder zullen er in de toekomst vast aan moeten geloven.

Wereldwijd wordt verschillend gereageerd. Op onafhankelijke sites wordt geschokt gereageerd en zien de kwaliteit van de software nog sterker achteruit gaan. Autodesk gerelateerde weblogs zijn nogal positief over de ontwikkeling.

Wanneer Project Twitch gebruikt gaat worden is niet alleen je project afhankelijk van je computer, maar ook van je internetverbinding, de servers die daar weer tussen zitten en Autodesk zelf die dan de touwtjes flink in de handen heeft. De vraag is of iemand zo afhankelijk wil zijn.
6297 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

PostPanic Winnaar NVX VFX Award 2018

Futuristische technologieën en inclusiviteit centraal bij FMX 2023

SOEP - Happy Ship

Eerste Nederlandstalige Community Bijeenkomst tijdens BCON 2023

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten