thumbnail

SGI gaat persoonlijk

Door: Edwin van het Bolscher, 29 september 2009 Silicon Graphics was ooit een bedrijf waar je vroeger als 3Der niet omheen kon. Of je wilde er een kopen, of je had er een.
Ondertussen is dat bedrijf failliet verklaard. Dit was al een dreiging in 2006, maar pas in dit jaar op 1 april werd SGI overgenomen door Rackable Systems. Rackable Systems heeft de naam SGI overgenomen en probeert er nieuw leven in te blazen.

Silicon Graphics leverde voor veel toepassingen systemen die kwa samenstelling ondenkbaar zijn.
Zo leveren ze nu ook een Octane III aan met uitbreidings mogelijkheden als een 80 Core en 1 TB werkgeheugen. Een basisconfiguratie gaat niet verder dan een Quad-Core en zal beginnen bij 8000 dollar. Ze ondersteunen enkele Linux distributies en Microsoft HPC server 2008 en op hun grafische variatie bieden ze ondersteuning aan voor Windows 7 en Windows Vista. Het zijn allemaal Intel gebaseerde computers, dus de ondersteuning geldt meer voor het maximale geheugengebruik en het aantal Cores. De grafische variatie kan namelijk maximaal 38 GB werkgeheugen in zich opnemen samen met 19 cores.

Dit is de eerste stap sinds de SGI workstations die meer binnen het budget valt van de gewone man. Nu maar afwachten of het ook de moeite waard is.
6031 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Hema Sieppie WhooHoo!

Interview met Bastiaan Koch, Industrial Light & Magic

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten