thumbnail

3D capacity wint Quest3D Awards 2009

Door: Edwin van het Bolscher, 28 oktober 2009 Den Haag, oktober 2009 - Op 23 oktober jl. heeft het Nederlandse visualisatiebureau 3D capacity de 1ste prijs ontvangen bij de Quest3D Awards 2009. Deze jaarlijks gehouden internationale wedstrijd heeft als doel de beste met Quest3D gemaakte projecten te onderscheiden. De winnende inzending betreft een Virtuele Maquette van het architectonisch befaamde badcomplex Therme Vals in Graubunden, Zwitserland.

Virtuele Maquette
Met de Virtuele Maquette is het zoals in geavanceerde computerspellen mogelijk op interactieve wijze vrij te navigeren door een virtueel gebouwde omgeving. Dit in tegenstelling tot de traditionele artist impression, animatiefilm of 360 graden panorama.

Therme Vals
Als onderwerp is gekozen voor een badcomplex in Vals, Zwitserland, ontworpen door de Zwitserse architect Peter Zumthor. Het gebouw kenmerkt zich door een serie vrij gepositioneerde massief ogende badvertrekken met illustere namen als ijssteen, vuursteen en grot. Hiertussen ontstaat een meanderende open ruimte met een spectaculaire lichtinval.

Onderscheidend
Speerpunten in deze winnende 3D applicatie betreffen een nieuwe gebruiksvriendelijke interface en een nieuw daglichtsysteem. Door de mogelijkheid de zon te draaien ontstaat er een fraai spel van schaduw en licht. Uniek aan dit nieuwe systeem is dat ook het indirecte licht mee verandert, waardoor de grijsblauwe stenen gehuld worden in de kleurrijke tonen van lucht en omgeving.
Een video van het interactieve 3D model is te zien op de website van 3D capacity:
http://www.3dcapacity.eu/therme-vals

Over 3D capacity
Als innovatief 3D communicatiebureau heeft 3D capacity zich in ruim drie jaar tijd ontwikkeld tot een toonaangevende bedrijf als het gaat om 3D communicatie. Met een team van specialisten biedt 3D capacity turnkey oplossingen voor de communicatie van bouwprojecten. Kijk voor meer informatie en recente projecten op de website.
8644 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Interview met Paul Debevec, een professor met een hart van een kunstenaar.

Interview met Ed Hooks

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten