thumbnail

Programma Adobe User Group XL is bekend

Door: Edwin van het Bolscher, 20 november 2009 Het programma voor het Adobe User Group XL event, dat 3 december plaatsvindt in De Meervaart te Amsterdam, is bekend. Samen met Adobe Benelux presenteert de Adobe User Group Nederland een indrukwekkende lijst van sprekers uit binnen- en buitenland. Creatieve professionals kunnen een brede reeks inspirerende sessies verwachten: van interactief tot aan crossmedia, mobile, virals, imaging, motion graphics, games en augmented reality. Dit alles onder het thema 'The Sky is the Limit'. Kortom, dit mag je niet missen!

'We hebben een superprogramma samengesteld waarbij we ons vooral richten op wat er komen gaat, wat er allemaal kan en de nieuwste technologie die dit mogelijk maakt. We hebben nationale en internationale showcases met award-winnend werk, diverse workshops over mobile, 3D en ActionScript en topsprekers die met hun onderwerp de diepte ingaan. Bezoekers doen niet alleen inspiratie op, ze kunnen ook netwerken met sprekers en andere vakgenoten.' aldus Owen van Dijk (programma & productie) van het Adobe User Group bestuur.

Interactieve interfaces, multitouch: de toekomst
Zo spreekt Dave August van OOOii (human interfaces) over innovatieve special effects en visualisatie in Hollywood blockbusters als Minority Report en Star Trek. Theo Watson, Zach Lieberman & Arturo Castro bekend van OpenFrameworks laten diverse interactieve installaties zien die ze maakten voor musea en festivals. Champagne Valentine, die de brug slaat tussen virtuoze en virtuele werelden, tussen kunst en internet, komt met een showcase van de laatste projecten; een interactieve muziekvideo, een 3D iPhone app voor een expositie in de Britse Tate Gallery.

Beeldbewerking en motion graphics
Op het gebied van beeldbewerking laat de wereldberoemde Photoshop-expert Deke McClelland zijn laatste tips en trucs zien. Daarnaast tonen Sander Pappot en Danny Merk van KGB het laatste werk uit hun portfolio; denk hierbij aan een Pete Philly en Dance Valley. En über-spreker Jason Levine van Adobe zal op Adobe User Group XL het video-evangelie verkondigen.

Interactief, mobile en virals
Dacht je dat we al klaar waren? We hebben meer, veel meer! Pascal Leroy van het Belgische Group94 brengt ons het nieuwste van het nieuwste omtrent interfaces en interactie, Dirk Groten van Layar spreekt over augmented reality als platform en de plannen voor de toekomst . Namens Hanazuki presenteren Nico Stumpo en Marc Barcinski hun nieuwe game, en Ralph Hauwert (UnitZeroOne) brengt je het allervetste op het gebied van 'Realtime Generated 3D graphics'. BoosterMedia staat er met een workshop mobiele gaming portals en Paul Tondeur van Dr. Kominski geeft de workshop ‘Starten met Unity3D’. Yacco Vijn (Kong), Roel Welling (Comrad) & Tijmen Mulder (Refunk) vertellen meer over hun succesvolle viral ‘Stanislav’ die ingezet is op Hyves.

Nieuwste oplossingen en Adobe-sessies
Alsof dit alles nog niet genoeg is, hebben we de mannen van 'De Monsters' die hun nieuwste product Blackbox presenteren en FDT geeft een workshop ‘Hardcore ActionScript 3’. De Adobe crew bestaat uit Jason Levine, Serge Jespers en Klaasjan Tukker: Jason presenteert over video-oplossingen, Serge gaat dieper in op het Flash Platform, AIR en iPhone development met de komende versie van Flash en Klaasjan Tukker toont daarnaast weer andere aspecten van Flash CS ‘next’ aan het aanwezige publiek.

Bekendmaking winnaars wedstrijden
Hopelijk heb je al gehoord van twee onafhankelijke wedstrijden die op dit moment spelen; het ontwerpen van een nieuw logo voor DutchCowboys en het ontwerpen van de beste wallpaper voor Nalden.net. We laten je niet langer in spanning en onthullen de winnaars en hun werk op 3 december. Ook krijg je te zien wat onze testpiloten gemaakt hebben op de Wacom tablets. Om de dag op een goede manier af te sluiten, organiseren we uiteraard ook een welverdiende netwerkborrel.

Tickets zijn 75 euro, maar leden krijgen nog 10 euro korting. Een superbetaalbaar evenement dus, in deze zware economische tijden. En de verkoop gaat hard, het aantal kaarten is schaars. Bestel dus snel je tickets op http://www.adobeusergroupxl.nl - en ja, die groepskorting geldt ook nog steeds!

Over de Adobe User Group
De Adobe User Group Nederland is een vereniging met ruim 2700 leden en richt zich op de creatieve professional. Deze snel groeiende community is een platform voor inspiratie, kennisuitwisseling en netwerken. Jaarlijks worden er 6 tot 8 regular meetings gehouden te Amsterdam, waarop bureaus en creatieven hun beste werk tonen en vertellen hoe dit gemaakt is. Lid worden is gratis.
4739 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten