thumbnail

Filmpje Youtube levert miljoenencontract op

Door: Edwin van het Bolscher, 17 december 2009 De animator Fede Alvarez heeft voor zijn filmpje op Youtube een miljoenencontract gekregen om er een serieuze film van te produceren. Op dit moment bestormt het de telexen van de Nederlandse pers met de naam Ataque de Panico, maar ze vergeten erbij te vertellen dat het om een inspiratie gaat die Nederlandse wortels heeft.

De animator komt uit Uruguay en heeft van te voren contact gezocht met de makers van Geweldenaren van Ver, een samenwerkingsproject van 3 Nederlandse bedrijven (House of Secrets, Soulbase en Maniacs of Noise) en noemde het een remake. Op eerste oog was dit natuurlijk een trots.
Fede Alvarez heeft net een contract onder zijn neus gekregen voor 30 miljoen dollar... Sam Raimi was de geldschieter en is bekend van Spider-Man en de Evil Dead-films.

Wat de gevolgen zijn voor House of Secrets, Soulbase of Maniacs of Noise is nog onbekend. Laten we hopen dat Fede Alvarez nog steeds een aardige peer is na zo'n contract en hen ook na die tijd even weer benaderd.

Geweldenaren van Ver is gemaakt als eerbetoon voor de science fiction films van de jaren 50, en een reactie op de patriottische films van tegenwoordig.

Ook deze man heeft het voor 200 dollar en een pizza in elkaar gezet. Net als onze maker van What's in the Box, waar je helaas niets meer van hoort.
5770 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten