thumbnail

Project Excalibur (XBR)

Door: Edwin van het Bolscher, 29 december 2009 Autodesk is 3ds Max aan het herstructureren. Dit gaat gebeuren in 3 fases die gepaard gaan met fundamentele verbeteringen in de workflow, gebruikers interface en prestaties.
3ds Max 2010 maakte deel uit van fase 1 en hierin zijn al nieuwe elementen te vinden. Neem nou de visuele kwaliteit van de viewports en de ribbon. Dit hoorde bij de opstart voor XBR, maar volgens Autodesk zijn ze nog niet eens echt begonnen. Ze hebben nog een lange weg te gaan.
Ze konden wel de hele code opnieuw gaan schrijven, maar zagen ook in dat het voor de consument niet aantrekkelijk is om met een nieuw programma in zee te gaan, zonder zeker te weten of het de problemen wel oplost. Op dit moment is 3ds Max de nummer 1 software van de wereld (aldus Autodesk) en dat nemen ze bij Autodesk zeer serieus en daarom hebben ze gekozen voor deze 3 fases. [...Je moet het zien als het vervangen van een motor van een race-auto die op dat moment 100 kilometer per uur gaat...]
Er zijn slides uitgelekt bij een presentatie over XBR. Hierin zijn de plannen globaal in te zien en natuurlijk moet je dit ook zien als een warmhoudplaatje voor de subscription leden van 3ds Max.

XBR kent vier doelen, namelijk:
- Schaalbare core prestaties en geheugenmanagement
- Snel reagerende gebruikers interface
- Innovatieve workflows
- Verbeterde assetmanagement en samenwerking

Een opvallend uitgangspunt wat voor mij interessant is, is de toekomstige mogelijkheid 3ds Max files op te slaan als ASCII waarbij je verschillen kunt herkennen in versies. Voordeel daarvan is dat subversioncontrol hierbij goed werkt.

De slides zijn te vinden in de onderstaande link, officieel online gezet door Ken Pimentel na het uitlekken van deze.
5342 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

The Outpost gaat stoppen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten