thumbnail

Game in the City 2010

Door: Edwin van het Bolscher, 17 juni 2010 Game in the City brengt r/evolutie teweeg in Amersfoort

Op 18 en 19 november 2010 vindt voor de derde keer het spraakmakende congres Game in the City plaats in Amersfoort. De uitreiking van de Dutch Game Awards is een belangrijk onderdeel van het tweedaagse congres. De Dutch Game Awards zijn jaarlijkse prijzen die game ontwikkelaars belonen voor hun creativiteit, vakmanschap en zakelijke inzicht. De ontwikkelaars maken daarbij kans op een handgemaakte uil, het Awardbeeldje van de Dutch Game Awards. De Awards worden uitgereikt op 18 november tijdens het Awards Dinner, georganiseerd in samenwerking met het vakblad Control.

Game ontwikkelaars uit onder andere Frankrijk, Spanje en Duitsland dongen vorig jaar al mee naar een Award. Spanje bewees dat zij zeker meetelt in de game-industrie door de prijs van Best Euro Game te winnen. Dit jaar brengen de Award categorie├źn Best Euro Indy Game en Best Euro Mobile Game de Dutch Game Awards tot een nog breder internationaal niveau. Niet alleen de Dutch Game Awards, ook Game in the City krijgt internationaal gezien steeds meer belangstelling. Afgelopen jaar stonden sprekers als Peter Molyneux van Microsoft Game Studios en Sven Liebich van Bigpoint op het podium bij Game in the City.

Game in the City 2010 laat verrassingen zien op het gebied van mobiel, design en marketing. Daarnaast demonstreert Game in the City aan de hand van voorbeelden hoe games een steeds belangrijkere rol spelen in het bedrijfsleven. Op de interactieve marktplaats zullen meer dan veertig bedrijven komen te staan en zullen young professionals van ruim dertig game opleidingen aanwezig zijn.
Het thema van het evenement dit jaar is r/evolutie, doelend op enerzijds de nieuwe ontwikkelingen op mobiel platform zoals de Iphone, Ipad en Android en anderzijds ontwikkelingen zoals Xbox met Project Natal.

De voor de Dutch Game Awards genomineerde games worden beoordeeld door een vakkundige jury. Deze jury bestaat uit de volgende leden: Eric Bartselson (Control Magazine), Dimitri Heikamp (Sanoma), Jan Pieter van Seventer (Dutch Game Garden), Joke Witteveen (Xmediaworks) en Angie Smets (Guerrilla Games). Op de website www.dutchgameawards.nl is alles te lezen over aanmeldingen, nominees en winnaars. Verdere informatie is te vinden op www.gameinthecity.nl.

Game in the City en The Dutch Game Awards worden georganiseerd door Amersfoort Creatieve Stad, een initiatief om creatieve bedrijvigheid te stimuleren en promoten.
7180 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Polder Animation Interview Trippel Trappel

Postoffice Amsterdam openhuis met ADNIGHT 13 okt

Interview met Patrick Chin - Dr. Panda

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten