thumbnail

John Bake koopt Autodesk Smoke voor Mac

Door: Edwin van het Bolscher, 24 juni 2010 John Bake Postproductions, een vooraanstaand Amsterdams bedrijf op het gebied van nabewerking van audio en video van radio-, televisie- en bioscoopcommercials, heeft onlangs de nieuwe Autodesk Smoke-software voor Mac OS X aangeschaft. Het bedrijf wil hiermee zijn afwerkingseffecten naar een hoger niveau tillen. John Bake Postproductions beschikte al over de Linux-versie van de software.
Joran Maaswinkel, editor bij John Bake Postproductions, verklaart de keuze voor de Mac-versie van Smoke als volgt: We hadden al heel goede ervaringen met de Advanced-versie van Smoke, die voor Linux geschreven is. We beschouwen Smoke als een integraal onderdeel van ons afwerkingsproces en waren dan ook erg blij met de mededeling van Autodesk dat ze Smoke ook Mac-compatibel hadden gemaakt. Zowel uit creatieve als uit kostenoverwegingen.
Smoke neemt editors een hoop werk uit handen door verschillende tools te combineren in een pakket. Zo bevat het onder andere creatieve toolsets voor non-linear editing, kleurcorrectie, 3D-compositing en afwerking, keying- en kleurcorrectietools, tools voor tijdslijnen en visuele effecten en omgevings-workflows. Smoke ondersteunt EDL-, AAF- en XML-bestanden, waardoor de integratie met Apple Final Cut Pro en Avid Media Composer gemakkelijk te realiseren is. Een groot voordeel van de geïntegreerde benadering van Smoke is dan ook dat het met deze software niet nodig is stukken te bewerken, deze vervolgens te exporteren, ze verder te bewerken in een andere applicatie die eventueel ook nog op een ander platform draait, en ze daarna weer in de oorspronkelijke applicatie te importeren.
Maaswinkel licht de keuze voor de Mac-versie van Smoke verder toe: We hebben geconstateerd dat er een nagenoeg een-op-een uitwisseling is met onze Advanced-versie voor Linux; de backwards compatibilty is uitstekend. Bovendien zorgt de nieuwe Smoke-versie ervoor dat we de voordelen van het Mac-platform optimaal benutten, er is sprake van een geweldige synergie. En natuurlijk speelde ook het feit mee dat we al een paar Mac’s hebben draaien bij John Bake Postproductions; dit platform is wat mij betreft onmisbaar in onze sector.
Christian Hestbæk, Sales Executive Media and Entertainment voor de Benelux en de Nordics, is zeer tevreden dat hij de John Bake Postproductions aan zijn klantenlijst mocht toevoegen. Met klanten als Procter & Gamble, Ster en Cultuur, Warner Bros, Independent Films en 20th Century Fox is John Bake Postproductions een bekende naam in de radio-, tv- en bioscoopwereld. Dit zijn mannen die de features van de software optimaal benutten en het onderste uit de kan kunnen halen. Het Autodesk-portfolio op het gebied van M&E is relatief klein in vergelijking met andere sectoren; we gaan ervan uit dat de mannen van John Bake nabewerking in Nederland met onze hulp naar een hoger niveau kunnen tillen.
6089 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten