thumbnail

Economie groeit? Autodesk koopt!

Door: Edwin van het Bolscher, 22 juli 2010 De economie schijnt misschien weer aan te trekken, en Autodesk gaat weer verder waar het gebleven was voor de economische crisis. Zou dit betekenen dat we nu echt het ergste hebben gehad? Oke na de opkoop van Maya en Softimage kan het waarschijnlijk ook niet erger.
Autodesk is vrij actief geweest met het opkopen van bedrijven, net voordat de economie een flinke klap kreeg. Misschien heeft Autodesk zelfs Maya en Softimage gered van de ondergang, alwetend dat Alias Wavefront niet zo kapitaalkrachtig was, en dat Avid Softimage eruit wilde doen.

Nu blijft Autodesk weer een nieuwe aankoop in het rijtje te hebben gedaan. De makers van Turtle en Beast, Illuminate Labs is dit keer het haasje. Het bedrijf specialiseerde zich op software voor de game industrie.

Waar gaat het naar toe, als Autodesk blijft kopen, dan is er geen concurrentie meer, dus zal de ontwikkeling nagenoeg stil liggen.
Het lijkt er wel op, maar als bedrijven zoals Pixologic (Zbrush), The Foundry (Nuke, Mari) de techniek blijven pushen, moet Autodesk wel blijven doorontwikkelen om alleen al mee te kunnen komen.
5192 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten