thumbnail

Online Animatie Studies

Door: Edwin van het Bolscher, 18 augustus 2010 Sinds dit jaar is naast Animation Mentor nu een nieuwe online studie op het internet gekomen, Ianimate.net. Ianimate - Jason Ryan zag het succes van Animation Mentor, en denk het ook te kunnen. Zijn eerste schooljaar gaat straks in, en de bedragen zijn concurrerend.
Als we puur naar de prijzen kijken, dan is Ianimate.net 950 dollar goedkoper per sessie van 12 weken (bij Ianimate is het 14 weken, waarvan 2 introductie) Het aantal sessies is gelijk en de inhoud van de sessies zijn nagenoeg hetzelfde. Ianimate concentreert zich in het begin alleen iets meer op de traditionele 2D animatie. Animation Mentor gaat direct 3D in Maya animeren.

Hoe het aantal uren die tijdens de sessies worden versleten is bij Ianimate nog niet bekend. Animation Mentor is daarentegen wel duidelijker zodat we ook een redelijke uurprijs uitrekenen. Al met al ben je bij Animation Mentor gemiddeld 35 dollar per uur kwijt. Zouden we ervan uitgaan dat Ianimate hetzelfde aantal uren les geeft, dan ben je rond de 25 dollar per uur lichter (maar dat moet zich nog uitwijzen).

Animation Mentor heeft al een lange tijd ervaring en ze heeft een grote lijst met afstudeerders op haar naam staan waarvan een flink aantal een goede kwaliteit animatie aflevert. Ook is Animation Mentor met zijn leerplatvorm een stuk vooruit. Het volledig in Flash opgetrokken leslokaal is dan ook een nette omgeving om te studeren. Ook het lesmateriaal is niet mis, Bishop (het beroemde poppetje van Animation Mentor) is sinds kort geupgrade naar 2.0, waarbij er nu zonder moeite eindeloos gevarieerd kan worden in het uiterlijk van het karakter.

Ianimate pakt het net iets anders aan en gebruikt alreeds bestaande tools zoals Flipbook van Digicel, en het gebruikt losse communicatiemiddelen om contact te maken met de studenten. De riggs zijn bestaande gratis riggs die gratis op het internet verkrijgbaar zijn.

Al met al is Animation Mentor de grote ervaren broer, waarbij Ianimate misschien wel een betere aanpak heeft voor het beginnen van 3D animatie, de uitstraling van Ianimate moet helaas het onderspit delven ten op zichte van Animation Mentor. De volgende vraag is natuurlijk of je voor de uitstraling gaat of juist voor het kneuterige. Als ik het zo globaal bekijk heeft Ianimate net zulke bekende professionals als Animation Mentor, alleen heeft Animation Mentor er meer. Allebei de studies werken met Maya en dus zal software niet de bottleneck zijn.

Het is een moeilijke keuze. Animation Mentor hoeft nog niet bang te zijn voor Ianimate, maar het is in ieder geval wel fijn dat Animation Mentor niet meer het alleenrecht heeft op deze vorm van lesgeven in animatie. Op dit moment is het enige wat duidelijk is dat als je geld wil besparen je het beste naar Ianimate.net kunt gaan, maar of dat dan direct de goede keuze is voor je animatie carriere?
7346 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten