thumbnail

Greed Corp wint Dutch Game Award

Door: Edwin van het Bolscher, 18 november 2010 Donderdagavond zijn tijdens een grootse ceremonie de prijzen uitgereikt voor de beste games van Nederlandse makelij. Greed Corp van het Amsterdamse Vanguard Games won twee van de belangrijkste awards.

Het strategische spel dat dit jaar verscheen voor PlayStation 3 en Xbox 360 won in de categorie Best PC/Console-game. De lezers van het vakblad voor de gamesindustrie, Control, wezen Greed Corp aan als beste overall gamesproductie uit Nederland.

Winnaars Dutch Game Awards 2010

De Dutch Game Awards zijn dit jaar voor de derde keer uitgereikt aan Nederlandse gamesmakers en zijn een initiatief van de Amersfoortse gamesconferentie Game in the City. Tijdens het Control Industry Dinner werden in totaal 13 plexiglazen uilen uitgereikt, de Dutch Game Award.

Naast Greed Corp viel ook Fairytale Fights van het inmiddels failliete Playlogic in de prijzen (Best Visual Design en Best Audio Design). Beste Serious Game was het educatieve Mijn Naam is Haas. Beste advertentie-game (advergame) was Pritt Knutselwereld, een online spel gemaakt door het Amsterdamse Little Chicken.
Een team studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht kreeg de prijs voor Best Student game met hun Paper Cakes, dat eerder al internationaal in de prijzen viel. Bovendien sleepte het studententeam ook de award voor Best Original Gamedesign binnen.

De Control Industry Award voor beste overall-game werd aan de makers overhandigd door Takahashi, maker van bekend games als Katamari en Noby Noby Boy.
8372 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

The Outpost gaat stoppen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten