thumbnail

Tubantia brengt bijlage in 3D

Door: Edwin van het Bolscher, 1 februari 2011 Op 5 februari zal de Twentsche Courant Tubantia een bijlage uitbrengen die volledig in 3D is opgemaakt.
Niet alleen de fotos op redactiepaginas zijn driedimensionaal, maar ook de advertenties. Ook op de website worden foto- en filmbeelden vertoond die drie meetkundige dimensies hebben: diepte, breedte en hoogte.

Voor zover bekend is het de eerste keer dat een dagblad in de reguliere oplage een 3D-bijlage verspreid. Om de fotos in 3D te kunnen bekijken worden zaterdag 5 februari bij alle abonnees van de krant brilletjes met gekleurde glazen bezorgd die het mogelijk maken het stereobeeld driedimensionaal waar te nemen. Ook bij de verkooppunten waar losse nummers van de krant worden verkocht is het brilletje samen met de krant verkrijgbaar.
De Twentsche Courant Tubantia wil de lezers laten kennis maken met de praktische toepasbaarheid van 3D. De krant heeft in zijn redactionele formule gekozen voor meer diepgang en de redactie vindt een 3D-bijlage goed passen bij die ambitie. Ook bij adverteerders zou er volgens de uitgever veel belangstelling zijn voor 3D.

Op gebied van consumentenelektronica gaan de ontwikkelingen op gebied van 3D razendsnel; bioscopen bieden steeds meer films aan in 3D en ook makers van computergames gebruiken steeds vaker 3D-technieken.

In de bijlage zal tevens aandacht worden besteed aan andere toepassingen van deze techniek, bijvoorbeeld in de medische wereld (pretecho) of bij het doen van een aangifte bij de politie. In de wereld van de architectuur, makelaardij en de bouw (bijvoorbeeld keukens) wordt ook volop gebruik gemaakt van 3D om klanten goed informeren. Al deze facetten van 3D toepassingen komen aan de orde in de bijlage en op de website.
6388 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Steeds meer bedrijven tegen AI

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten