thumbnail

Adobe User Group breidt uit naar Rotterdam

Door: Edwin van het Bolscher, 8 juni 2011 Bureau dpdk haalt community naar havenstad, GLR verzorgt locatie

De Adobe User Group Nederland, de community voor creatieve professionals, gaat naast Amsterdam ook bijeenkomsten organiseren in Rotterdam. Het Rotterdamse bureau dpdk heeft dat mogelijk gemaakt door partner te worden van de organisatie. De eerste bijeenkomst vindt woensdag 29 juni met ondersteuning van Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) plaats en draagt het thema 'Rotterdam RAW' - over de creatieve mogelijkheden op het gebied van video met DSLR camera's.

De afgelopen jaren is de community hard gegroeid, met inmiddels meer dan 4700 verenigingsleden, creatieve professionals uit heel Nederland.

Groei en uitbreiding
Jaarlijks worden 6 tot 8 bijeenkomsten in Amsterdam gegeven. Uitbreiding naar Rotterdam stond hoog op de agenda. De nieuwe partner, het Rotterdamse digitale bureau dpdk (strategie, concept, creatie) wilde dit graag ondersteunen en zo werd de stap mogelijk. Managing partner Pim van Helten: dpdk is continu op zoek naar de grenzen en mogelijkheden binnen techniek, vormgeving en interactiviteit. Het platform wat de Adobe User Group biedt om ervaringen te delen past perfect bij onze visie. Wij zijn trots op dit nieuwe partnership. Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR), maakte als locatie het Hofplein Theater mogelijk. Owen van Dijk, oprichter en vicevoorzitter van de Adobe User Group: Naast onze meetings in Amsterdam biedt Rotterdam ons een geweldige locatie om onze leden te bedienen. De stad is een bron van creativiteit en broedplaats voor jong talent met instituten als het Grafisch Lyceum Rotterdam, Hogeschool van Rotterdam en Willem de Koning Academie.

Thema Rotterdam RAW
De keuze voor het thema van deze eerste bijeenkomst in Rotterdam stond ook al hoog op het verlanglijstje: door de ontwikkelingen op het gebied van spiegelreflex heeft iedereen toegang tot de aspecten van HD: filmen, import, bewerken, special effects en geluiden tot aan het uploaden ervan naar het web. Professioneel uitziende beelden en video's zijn niet langer voorbehouden aan vakgenoten met grote budgetten: tegenwoordig kan iedereen met een DSLR camera filmkwaliteit HD beelden maken - waardoor de ruimte voor creatieve vrijheid groter wordt. Canon ook aanwezig zijn om de nieuwste apparatuur te tonen.

Inschrijven voor de eerste Rotterdamse meeting kan hier: http://bit.ly/lHJ8jW. Toegang tot het event is gratis voor leden, lid worden van de vereniging kan ook zonder kosten.

Website: http://www.adobeusergroup.nl
Twitter: http://twitter.com/AdobeUserGroup
Facebook: http://www.facebook.com/AUGNL
LinkedIn: http://linkd.in/j26ZKA
6222 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten