thumbnail

Nominaties Dutch Game Awards bekendgemaakt

Door: Edwin van het Bolscher, 31 oktober 2011 Killzone 3 en Proun meest genomineerd


Vanochtend heeft de organisatie van de Dutch Game Awards, de belangrijkste prijzen voor Nederlandse game-industrie, de nominaties voor 2011 bekendgemaakt. De meeste kans maken de games Killzone 3 en Proun, met elk drie nominaties. De Dutch Game Awards worden op 24 november uitgereikt tijdens de vierde editie van Game in the City.

Groter kan het contrast nauwelijks zijn tussen twee meest genomineerde games. Aan de mega-productie Killzone 3 werkten in totaal meer dan tweehonderd man, terwijl Proun het hobby-project is van één programmeur/gamedesigner/artist/componist. Het geeft aan hoe divers de top van het Nederlandse gameslandschap er inmiddels uitziet. Hoewel Proun-maker Joost van Dongen voor de muziek- en audioproductie de hulp inriep van Arno Landsbergen, is de game bij uitstek het voorbeeld van een zolderkamer game.

Meerdere nominaties
Naast Guerrilla en Van Dongen maken vijf studios kans op meer dan één Dutch Game Award, te weten: Vlambeer met Radical Fishing, Vanguard Games met Gatling Gears en GameHouse Studios met hun casual hit Delicious Emilys Childhood Memories. Opvallend zijn verder de twee nominaties voor Room Racers, het studentenproject van Lieven van Velthoven. Sticky Studios is als enige studio voor meer dan één game genomineerd: Sucker Punch (de advergame voor de film) en Green Lantern. In de categorie Best Serious mag RANJ Serious Game voor Juf in a Box weer een nominatie bijschrijven. De game won eerder al de Accenture Innovation Award en is nu ook genomineerd voor een Games for Health Europe Award.

Uilen
De awards in de vorm van plexiglazen uilen worden uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner dat tijdens Game in the City plaatsvindt op donderdag 24 november in Amersfoort. Ook de uitreiking van de Games for Health Europe Award en de Control Industry Award staan dan op het programma. Deze laatste is een overall award gekozen door de lezers van Control, de genomineerden daarvoor zijn nog niet bekend.

Vakjury
De nominaties en winnaars voor de Dutch Game Awards worden gekozen door een vakjury bestaande uit vertegenwoordigers van studios, vakmedia (Control en Sanoma) en organisaties (branchevereniging Dutch Games Association en de Dutch Game Garden). De organisatie is in handen van gamescongres Game in the City en het vakblad Control.
9449 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

The Outpost gaat stoppen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten