thumbnail

Virtuele campus Erasmus Universiteit Rotterdam

Door: Edwin van het Bolscher, 11 november 2011 Next level virtuele wereld laat je kennismaken met de universiteit. De Erasmus Universiteit Rotterdam lanceert de nieuwe virtuele campus. Deze biedt bezoekers de
mogelijkheid om via een virtuele interactieve 3D wereld kennis te maken met de universiteit, campus, studies en faciliteiten.
Al lopend over de campus krijgt de bezoeker informatie over de verschillende gebouwen. Wanneer men een gebouw binnen gaat krijgt men hier meer informatie over de studies en faciliteiten welke gehuisvest zijn in dit gebouw. Onderweg op de campus kan men ook studenten tegen het lijf lopen die iets vertellen over het studeren aan de universiteit of het wonen in Rotterdam.
De virtuele campus is een technisch hoogstaande applicatie welke draait op de bekende game-engine Unity3D. De korte laadtijd en hoge grafische kwaliteit zijn uniek voor een virtuele wereld van deze omvang.
Vernieuwend is de realtime koppeling van de virtuele wereld met de website. De content op de website wordt realtime gevoed door de 3D omgeving en andersom. Al deze dynamische informatie wordt uit een database gehaald. Hiermee wordt de virtuele omgeving naar een nieuw level gebracht en is het geen losstaand onderdeel meer op een website maar wordt deze volledig geïntegreerd.
Op dit moment geeft de virtuele campus gedetailleerde informatie over 3 internationale studies. In de toekomst zal dit worden uitgebreid.
De virtuele campus is gemaakt door Studio i2 uit Delft. Specialist in hoogwaardige 3D en interactieve online media. Meer informatie: www.i2.nl

Bezoek de virtuele campus op: http://virtualtour.eur.nl
9949 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Hema Sieppie WhooHoo!

Interview met Bastiaan Koch, Industrial Light & Magic

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten