thumbnail

Broodfonds is een mooi alternatief

Door: Edwin van het Bolscher, 19 december 2011 Menig startende ondernemer/zzper ondervindt al snel dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering eigenlijk best wel aan de prijs is. Daar heeft het Broodfonds wat op gevonden. Het broodfonds is een helder systeem (het is geen verzekering, om daar maar mee te beginnen) waar heel duidelijk aangegeven wordt hoe het werkt. En bevalt het niet: al het ingelegde geld - kosten en giften blijft van jouw.

Het Broodfonds werkt volgens het schenkkring principe. Dat betekent dat iedere deelnemer van een Broodfondsgroep een eigen Broodfondsrekening opent. Op deze rekening wordt de maandelijkse bijdrage gestort. Wanneer iemands inkomen wegvalt door ziekte of arbeidsongeschiktheid, krijgt hij van de andere deelnemers maandelijks een bedrag geschonken. Vanaf twee weken na het begin van de ziekte wordt er uitgekeerd.

De deelnemers kiezen bij aanvang de hoogte van de te ontvangen schenking bij ziekte. Dit is gerelateerd aan je netto bedrijfswinst en het inkomen dat je maandelijks nodig hebt. Er kan gekozen worden uit 3 niveaus. Hoe hoger de te ontvangen schenking, hoe hoger de maandelijkse bijdrage.
Bijvoorbeeld:
Laag = 45,00 inleg per maand =    1.000,00 te ontvangen schenking per maand
Middel = 67,50 inleg per maand = 1.500,00 te ontvangen schenking per maand
Hoog = 90,00 inleg per maand = 2.000,00 te ontvangen schenking per maand

Wat kost het?
Naast de maandelijkse bijdrage die je op je eigen Broodfondsrekening stort, betaal je eenmalig 350,- en maandelijks 10,- administratiekosten. Het tegoed op je eigen Broodfondsrekening kent een maximum, een buffer. De hoogte van deze buffer (bedragen staan bij faq) is afhankelijk van het niveau van je maandbijdrage.

Ieder Broodfonds heeft een centrale rekening. De deelnemers maken naar deze centrale rekening de eenmalige bijdrage en de maandelijkse administratiekosten over.
Vanaf de centrale rekening worden de kosten voor het opzetten van een broodfonds, de begeleiding en administratie van nieuwe leden en de financiele administratie betaald.
7922 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten