thumbnail

Cook & Becker

Door: Edwin van het Bolscher, 27 januari 2012 Afgelopen woensdag liep ik rond in Utrecht. De reden was het Max Usergroup Event, maar omdat ik iets te vroeg was, besloot ik even een kijkje te nemen bij Cook & Becker. Cook & Becker is een bedrijf opgestart door een twee heren met een visie: De digitale kunst daadwerkelijk als kunst te beschouwen.

De kunsthandel voor digitale kunst is nieuw, en dat weten Maarten Brands en Ruben Brands van Cook & Becker. Ze hebben iets unieks in handen en geloven daar ook in. Want wat is nu het verschil tussen de kunstenaar met een kwast of die met een stylus. Er zit net zoveel werk in, of misschien wel meer en het gaat om het talent van de kunstenaar, niet de materie waar hij/zij mee werkt.

Cook & Becker zet hoog in met artiesten als Pascal Blache, Jesse van Dijk en Julien Renoult. "De kunstenaars moeten de beste zijn in de Computer Graphics industrie, en het liefst zien we het persoonlijke werk." Het werk wordt zorgvuldig geproduceerd op Dibond met een mooi laag Liquid Gloss, die de kleuren erg goed ophaalt en een levenslang kleurbehoud garandeerd.

Maarten en Ruben hebben een grachtenpand aan de Nieuwegracht in Utrecht, waar ze wat enkele werken hebben hangen. De prijzen beginnen bij 250 euro voor een kunstwerk op Dibond en vanaf 33 euro voor objecten, zoals rompertjes. De echte bijzondere werken komen rond de 4000 euro pas aan het licht. En dat is natuurlijk wel de prijs voor serieuse kunst. Met een echtheid certificaat en een waarborg dat er maar een x aantal in omloop zijn, maakt het de kunst nog interessanter voor kunstverzamelaars en liefhebbers.
7801 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten