thumbnail

Its Art In The Game

Door: Edwin van het Bolscher, 11 april 2012 Er bestaat binnen de Nederlandse musea schroom om iets met gaming te doen, dit geldt zeker voor de kleine musea. Museum Hilversum wil daar een uitzondering op vormen en als een van de eerste kleine musea via een onderzoekstraject het domein van de gaming inhoudelijk verkennen.

Na meer dan 50 jaar is de game-industrie uitgegroeid tot een van de grootste entertainmentindustrieen ter wereld. Vandaag de dag werken grafisch ontwerpers, musici, filmmakers en scenarioschrijvers aan de ontwikkeling van de meest uiteenlopende videogames. Games beïnvloeden het dagelijkse leven, spelen in op maatschappelijke verschijnselen en vormen in toenemende mate een inspiratie voor kunstenaars.

Museum Hilversum organiseert als onderdeel van een samenwerking met Submarine Channel Amsterdam en individuele gamekunstenaars een tentoonstelling rondom Game Art. In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan enkele hedendaagse gamekunstenaars en er is een hoogwaardige kwalitatieve selectie te zien van een aantal (internationale) artgames. Gastcurator Alan Boom selecteerde bijdragen van o.a. Joost van Dongen, Pippin Barr en Jonakin Hunter.

In samenwerking met Strange Attractors Design, winnaars van de ED-Gold Award, is gekeken naar een optimale vorm om de game kunstwerken te presenteren en te verdelen over de 3 verdiepingen van het museum.

Vanaf zaterdag 14 april tot en met zondag 1 juli kunt u de tentoonstelling Its Art in the Game bezoeken.
7008 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten