thumbnail

Re-lion op RTL4 met virtueel trainingspak

Door: Edwin van het Bolscher, 19 juli 2012 Enschede: Het simulator bedrijf re-lion uit Enschede zal vanavond met zijn product SUIT een demonstratie geven met politieagenten in een uitzending van EditieNL. Vandaag zijn er opnamens gemaakt in de studio van re-lion. De politie heeft naast defensie ook interesse getoond om te gaan trainen met de virtuele simulatie waarbij een politie-agent/soldaat door middel van een motioncapturepak en een HMD (virtuele bril) trainingen kan volgen in een virtuele omgeving.

Het motioncapturepak registreert de bewegingen van de cursist en stuurt het rechtstreeks naar een computer waardoor de cursist de ervaring krijgt alsof hij door een onechte nagebootste omgeving loopt. Hierdoor zijn uiteenlopende situaties voor te schotelen waarmee tijd en kosten bespaard worden. En dat in deze tijd, komt dat wel als geroepen.

re-lion is al enige tijd in samenwerking met Defensie bezig deze manier van trainen te ontwikkelen. Dat de politie ook interesse heeft is geen wonder, aangezien de manier van trainen met enkele aanpassingen veel van elkaar weg heeft.
9737 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Hema Sieppie WhooHoo!

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten