thumbnail

Animatie op het Nederlands Film Festival 2012

Door: Edwin van het Bolscher, 25 september 2012 Het NIAF bestaat 20 jaar en viert dat op het Nederlands Film Festival in Utrecht. Speciale programmas boordevol films die op het NIAF gemaakt zijn, historische programmas, debat en natuurlijk een feestje.
Alle NIAF programmas zijn te zien op woensdag 3 oktober

NIAF 20 jaar: Schatten uit de Animatie Collectie NL
Een programma met bijzondere historische Nederlandse animatiefilms. Films die te weinig gezien worden en meer aandacht verdienen zoals DAVID van Paul Driessen of MISSION VILLE van Ties Poeth. Met een inleidende presentatie over conservering en distributie.
Hoogt 1 op woensdag 3 oktober om 12:00 uur

NIAF 20 jaar: Artist in Residence Programma
Juweeltjes uit het internationale Artist-in-Residence-programma met veelbekroonde films zoals SHIPWRECKED van Frodo Kuipers en DE ZWEMLES van Danny De Vent en veel meer.
Hoogt 1 op woensdag 3 oktober om 14:00 uur.

NIAF 20 jaar: Joop Geesink entertainment uit de lage landen
Producent Joop Geesink maakte honderden reclames voor bioscoop en televisie: poppenfilms onder de naam Dollywood en live action films onder de naam Starfilm. Naast grote Nederlandse opdrachtgevers als Philips had Geesink ook klanten in Europa, Azië, Zuid- en Noord-Amerika. Filmprogramma met onlangs gerestaureerde films uit een bijzondere collectie met inleiding door Leenke Ripmeester.
Hoogt 1 op woensdag 3 oktober om 15:30 uur.

NIAF 20 jaar: Animatietalent en de animatiesector (debat)
Een debat over de opkomst van lange animatiefilmproductie in Nederland, maar ook over het verdwijnen van het NIAF en haar activiteiten op het gebied van talentontwikkeling.
Festivalpaviljoen - NFF Filmcafé op de Neude op woensdag 3 oktober om 17:00 uur.

Tijdschrift voor Mediageschiedenis gaat digitaal!
Na vijftien jaar papieren vorm, wordt op 3 oktober 2012 het eerste open source nummer van het Tijdschrift voor Mediageschiedenis gepresenteerd. Deze eerste editie is een themanummer over animatie en verschijnt onder de subredactie van Mette Peters (NIAF) en Bernadette Kester (Erasmus Universiteit Rotterdam). Animatie-experts geven een overzicht van de stand van zaken.
Woensdag 3 oktober in het Filmcafé op de Neude van 18.00 tot 19.30 uur.

Maar er is veel meer animatie op het Nederlands Film Festival!
In samenwerking met het HAFF vindt op zondag 30 september de competitie voor de NFF Publiekslieveling Animatie plaats met films uit het Jaaroverzicht en de studentencompetitie. Het publiek bepaalt wie er wint. De prijsuitreiking is op zondagavond 22:30 in de talkshow in de Stadsschouwburg Utrecht in de Blauwe Zaal.

Sprookjesboom de Film
Lange animatiefilm voor de kleintjes, geïnspireerd en geproduceerd door De Efteling, toont de avonturen van Roodkapje en andere sprookjesfiguren als ze door een magische poort in Winterland belanden. Louis Hartlooper Complex 1 op zondag 30 september om 10:00 uur

Korte Animatiefilms 1
Louis Hartlooper Complex 1 op zondag 30 september om 12:00 uur.

Korte Animatiefilms 2
Louis Hartlooper Complex 1 op zondag 30 september om 14:00 uur.

Korte Animatiefilms 3
Louis Hartlooper Complex 1 op zondag 30 september om 16:00 uur.

De Duivendrechtse Disney - A Businessman's Idea of an Artist
Documentaire over de baanbrekende animatiefilms waarmee de animatiepioniers Joop Geesink en Marten Toonder de wereld veroverden. In 1942 richtten zij de Geesink-Toonder Teekenfilm-Productie op en stonden daarmee aan de wieg van de Nederlandse animatiefilm. Later stichtten zij afzonderlijke bedrijven. Door middel van levendige verhalen van oud-medewerkers wordt een beeld geschetst van een succesverhaal waar pas in de jaren zeventig een eind aan kwam.
Rembrandt 3 op zondag 30 september om 14:15 uur &Wolff City 3 op woensdag 3 oktober om 20:00 uur.
5894 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten