thumbnail

Wat zijn de beste Nederlandse games van 2012

Door: Edwin van het Bolscher, 2 oktober 2012 Maar liefst 133 games zijn dit jaar ingezonden voor de Dutch Game Awards. De nominaties van de Dutch Game Awards worden dit jaar voor het eerst bekend gemaakt tijdens Control Gamelab #5 op woensdag 31 oktober bij Pakhuis de Zwijger. Een spannende avond aangevuld met live interviews met succesvolle developers en winnaars van vorige edities.

Dit jaar zijn er 14 verschillende categorieen, nieuw dit jaar zijn de Guts & Glory Award en de Best Animation Award. De inschrijvingen laten veel competitie zien in de categorieen Best Visual Design en Best Original Game Design, beide met meer dan 50 inschrijvingen. Naast veel bekende gamebedrijven hebben veel nieuwkomers hun game aangemeld. Klik hier voor een overzicht van alle games die aangemeld zijn voor de Dutch Game Awards 2012

Op 22 november worden de felbegeerde Dutch Game Awards uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner. De Dutch Games Association heeft de Dutch Game Awards geadopteerd als de prijzen voor de Nederlandse Game Industrie. Dit jaar ondersteunen een aantal bedrijven de Dutch Game Awards middels sponsoring. De volgende Awards worden gesponsord: Softlayer: Best PC/Console, Best Mobile/Handheld en Best Online Award GOC: Best Visual, Best Audio, Best Original Game Design Award Witan: Best Student Award.

Presenteer je bedrijf tijdens de Tradefair op Game in the City
Ook dit jaar organiseerd Game in the City weer een Trade Fair, de ultieme kans voor bedrijven om zich te te profileren en hun producten en diensten aan alle bezoekers en deelnemers te presenteren.

Tijdens de Business to Business Trade Fair op 22 november kun je in contact komen met meer dan 300 geïnteresseerden, partners en innovatieve bedrijven die op zoek zijn naar mogelijkheden op het gebied van gaming en nieuwe media voor hun product of bedrijf. Ook dit jaar vinden er tijdens de Tradefair wederom door Syntens georganiseerde VIP tours plaats.

De Young Professional Trade Fair op 23 november is de ideale gelegenheid voor bedrijven, young professionals en studenten om in een informele sfeer elkaar te ontmoeten, kennis te delen en nieuwe talenten te scouten in het kader van opdrachten en mogelijke samenwerking.

Ben je geinteresseerd in het leggen van business to business contacten, het ontmoeten van potentiele nieuwe opdrachtgevers of het scouten van nieuwe talenten? Presenteer dan je bedrijf of product op de Trade Fair dagen. De prijs voor een stand tijdens Game in the City 2012 is voor een dag zijn 350,- en voor twee dagen 500,-. Dit is inclusief entree, lunch en borrel voor 2 personen.

Games for Health Europe 2012, 5 en 6 November, Amsterdam
Dit is waar zichtbaar wordt wat technologie kan toevoegen aan zorg. Games For Health Europe is de blender waarin professionals uit de game-industrie en uit de zorg samen hun uitdagingen verwerken tot oplossingen. De plek waar iedereen openstaat voor innovatie en creativiteit. De focus van het congres ligt dit jaar op nieuwe technieken en dan met name de enorme groei op het gebied van mobiele platforms en gamification strategieën.

Ook op deze editie: The Future Of Health Award (FOHA). Win met een pitch van 5 minuten 200.000,- voor de ontwikkeling van jouw concept! Aanmelden hiervoor kan nog tot en met 31 oktober.

Profiteer nu van 10% korting op je tickets voor Games for Health met de code: GiTCGFHEU
5817 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten