thumbnail

Playgrounds Festival verslag

Door: Pgabriel, 26 november 2012 Afgelopen vrijdag was het Playgroundsfestival. Met namen als Digital Domain, ILM, Job Joris & Marieke, en Digital District.

Op het laatste moment is helaas Digital Domain geswitched met Digital District.
Deze laatste maakte er zich wel heel makkelijk vanaf door 3 filmpjes op te starten en een Q&A.
Job, Joris & Marieke had een leuke presentatie met niemand minder dan Gers Pardoel (jawel. Hij was er. 2 minuten) In een klein uurtje werden we meegenomen in de creatieve breinen van deze club.

Antfood nam ons mee in de wereld van sound design. Leuke presentatie van 2 kerels uit NYC die begonnen met het verwonden van de presentator. De openingsact was het leeggooien van 2 zakken snoep. Hierbij was helaas niet gekozen voor gummi beertjes. De heren hadden een aantal guidelines voor het ontwerpen van audio. Deze basic rules kunnen we net zo goed toepassen op ons vak.

Sil van der Woerd was al eerder op het festival maar was niet te beroerd om het oudere werk te showen. Kleine makings off en anekdotes over zijn tijd bij Gnomon. In Amsterdam was Rutger Hauer aanwezig voor de presentatie van de laatste short van Sil.

Helaas kon hij hier niet aanwezig zijn. (Maar he, wij hadden Gers) De short van Rutger en Sil is inmiddels omarmd door Sea Shepard en is deel van hun communicatie.

Digital District gaan we verder weinig over vertellen. Erg gaaf werk. Cartier, Peugot, etc. Maar als de presentatie beperkt is tot het opstarten van de filmpjes. Geef mijn portie maar aan fikkie.

Na een korte pauze was het tijd voor ILM. In een leuke presentatie kregen we van Jorik Dozy beeld van het werk wat ILM deed voor The Avengers, Iron Man 2 en Pirates of the Caribean. Jorik vertelde over de workflow waarbij ze zelf verantwoordelijk zijn voor een shot. En gaf een aantal voorbeelden van shots die volledig van de hand waren van 1 artiest. Leuke weetjes over de ILM campus (Ja, alles is idd Star Wars)

Dit alles werd afgesloten met een goede Q&A.

Jorik verwerkte naadloos in zijn presentatie rendertijden en software. Deze vragen kwamen dus amper voorbij. Hierna ging het imho mis met de programmering.

Op de planning stond nog een uitreiking van de Creative Spirit Award. Het kostte organisator Leon van Rooij grote moeite om de vele studenten te laten zitten.
En eigenlijk stroomde de zaal langzaam leeg. De inspirerende speech en presentatie kon daarom misschien beter voor ILM.

Geen half lege zaal en gemotiveerd publiek.

Al met al een leuke entertainende dag in het mooie Brabant.
7192 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Pgabriel

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Hema Sieppie WhooHoo!

Interview met Bastiaan Koch, Industrial Light & Magic

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten