thumbnail

Global Game Jam 2013

Door: Edwin van het Bolscher, 7 december 2012 De Global Game Jam vindt ook dit jaar weer in Nederland plaats. In samenwerking met vijf onderwijsinstellingen organiseert Dutch Game Garden een hectisch maar leuk weekend waarin alle deelnemers in slechts 48 uur een volledige game gaan bouwen.

De Global Game Jam is een wereldwijd evenement en vindt in 2013 plaats van 25 tot en met 27 januari. Duizenden deelnemers over de hele wereld schrijven zich in, van studenten en hobbyisten tot professionele developers. De Global Game Jam NL is de Nederlandse editie en wordt georganiseerd door Dutch Game Garden en vijf onderwijsinstellingen. Dit zijn de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Hogeschool van Amsterdam, de NHTV Breda, de NHL Leeuwarden en Saxion Hogeschool Enschede.

Supersnel
De bedoeling van de Global Game Jam is om zoveel mogelijk plezier te hebben, maar uit deze supersnelle designsessie zijn al heel wat mooie concepten geboren die vervolgens zijn ontwikkeld tot volledige game. Dutch Game Garden ondersteunt deze makers met advies waar nodig. Wil je een impressie van de resultaten van afgelopen jaar, bekijk dan deze video of lees het online verslag.
Inschrijven

De inschrijving voor de Global Game Jam is geopend! Ga naar:
www.globalgamejam.nl
6966 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten