thumbnail

The Girl is Mime checkup

Door: Edwin van het Bolscher, 10 december 2012 Regisseur Michael Visser heeft vrijdag een eerste montage van The Girl Is Mime voorgelegd aan enkele van de beste animatieregisseurs van Nederland.

Het is niet gebruikelijk dat regisseurs collegas vragen om eens mee te denken over een project. Maar waarom zou je het eigenlijk niet doen, vroegen we ons af bij NMTrix. En dus werden Bobby de Groot, Ben Brand en Patrick Raats uitgenodigd om een eerste montage te bekijken en commentaar te leveren op keuzes die wel en niet gemaakt worden.

Een spannend moment, vooral voor regisseur Michael Visser: Maar het was echt zeer de moeite waard. Concludeert hij een paar dagen later, als alle opmerkingen zijn bezonken. Je krijgt de kans met andermans ogen nog eens naar je werk te kijken. Je wordt gedwongen om keuzes tegen het licht te houden die voor jou al een tijdje vanzelfsprekend lijken, maar dat misschien helemaal niet zijn. Waarom gebruik je een bepaald ritme, wat gebeurt er als je een andere camerapositie kiest, krijgt een scène meer lading als je hem anders opbouwt: de regisseurs konden vrij schieten en ik kan rustig overwegen welke suggesties ik wel of niet oppak. Het is mij echt goed bevallen, ik ga dit vaker doen.

[schaamteloos gekopieerd van hun blog, zie bron]
7906 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Rik Schutte - Spider-man: Into the Spider-Verse

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten