thumbnail

Adobe CS2 gratis! Toch niet, of wel?

Door: Edwin van het Bolscher, 7 januari 2013 Update2: Al zijn er sites die nu anders beweren, toch kun je de software downloaden zonder je aan te melden en de serials overnemen. Ze bieden hun software aan om oude klanten te helpen om hun software opnieuw te kunnen installeren. Wat de Adobe Staff meldt is wanneer je de software download en installeert zonder het ooit gekocht te hebben, je de software dus illegaal gebruikt.

Update1: Adobe had schijnbaar een foutje gemaakt. Ze haalden de activation server offline, waardoor er per ongeluk download links openbaar werden. Adobe blijft zelf nog even stil.

Adobe doet 2013 nu al een goed jaar worden. Tenminste voor mensen als ons. Iedereen mag van Adobe nu gratis Adobe CS2 downloaden en gebruiken. De reden is onduidelijk, maar ze hebben waarschijnlijk gemerkt dat op elke huis-tuin-en-keuken computer ondertussen een illegale versie van Adobe Photoshop is te vinden, waarvan de eigenaar niet beter weet dan dat het bij de computer hoort.
De populariteit van opensource software als GIMP bijvoorbeeld is natuurlijk voor Adobe ook niet heel onbelangrijk om bij te houden.

Het addertje is dat Adobe geen ondersteuning meer biedt voor deze software en dus kan het zijn dat het in de nieuwe OS'en de het problemen gaat geven.
6761 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

LADS VFX, een nieuwe VFX studio

Post Panic stopt

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten