thumbnail

The Ultimate Croc Anatomy

Door: Edwin van het Bolscher, 1 februari 2013 Vorige week startte Mieke Roth met het internationale crowdfund project voor The Ultimate Croc Anatomy. Ze gaat het doen via Indiegogo en start een flexibel project om in ieder geval 30.000 euro binnen te halen. Ze heeft het flexibel gemaakt zodat, zelfs al haalt ze het streefbedrag niet, ze sowieso aan de gang kan. Maar liever haalt ze dat bedrag natuurlijk.

Wat gaat er nu gebeuren?
Vanaf 15 maart gaat ze een paar keer heen en weer vliegen naar Londen waar een aantal nijlkrokodillen voor haar klaar liggen om uit elkaar te halen. Deze nijlkrokodillen zijn haar aangeboden door John Hutchinson, professor biomechanics bij het Royal Veterinary College aan de universiteit van Londen. Hutchinson is onder andere adviseur bij diverse BBC documentaires bekend van zijn onderzoek aan hoe een Tyrannosaurus Rex loopt en hoe grote landzoogdieren zich bewegen.

Ze gaat de nijlkrokodil zo nauwkeurig mogelijk ontleden, zodat ze het weer volledig digitaal kan opbouwen. Alles wat ze doet, het ontleden maar ook het modelleren, zal ze via http://Crocodile.dissected.eu delen met de rest van de wereld. Het crowdfunden gaat via Indiegogo zodat iedereen van over de hele wereld kan meedoen als ze dat willen. De url daar is: http://www.indiegogo.com/nilecrocodile Ze zorgt voor interessante producten, en zit er ook aan te denken om een techniekvideo in elkaar te draaien als product. Maar je kunt wel denken aan posters, boeken, dvds en geprinte 3d modellen.

Blog: http://crocodile.dissected.eu

Mieke Roth is bekend van haar wetenschappelijke tekeningen in bijvoorbeeld "de Kijk" en maakt technische tekeningen voor onder andere TNO. Wij van 3dhype zijn gecharmeerd van haar toewijding om dit soort projecten van de grond te krijgen.
8376 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Post Panic stopt

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten