thumbnail

ZBrush Hangout!

Door: Edwin van het Bolscher, 9 maart 2013 Wat is Zbrush Hangout?
Het is allemaal begonnen met Ron McLeroy (eigenaar Dead Panic Studios) and Chris Vaughan (Line Producer bij Stan Winston Studios) in een Google Hangout room werkend aan Zbrush sculpts. Als snel werd de room groter en meer Zbrush artist lieten hun gezicht zien. Nick Sho Ito (freelancer) en Lance Baker begonnen het met uitwisselen van modellen om te zien wat andere artiesten er mee konden maken. Meer mensen begonnen hun modellen te delen en om het interessant te maken werden er regels zoals tijd limieten en thema's bedacht. En van uit dit concept is de Meshed Up Challenge bedacht.

Meshed Up Challenge
De Meshed Up Challenge word elke vrijdag gehouden om 9pm CST/GMT (ongeveer 04:00 Amsterdam) Dus je wekker zetten is zeker aan te raden. Als je mee wilt doen met een meshedup moet je je registreren op de Facebook pagina van Zbrushhangout.com. Aangezien een Google Hangout maar 10 mensen kan houden is het dus belangrijk om er snel bij te zijn. De Meshed Up Challenge is ook live via youtbue te volgen en via het kanaal is het mogelijk om vragen te stellen en zelf mee te sculpten.

De regels voor de Meshed Up Challenge zijn simpel.
Het thema voor de Challenge zal een week voor de challenge bekend worden gemaakt op de Facebook page van Zbrushhangout.com. Als het onderwerp bijvoorbeeld Frankenstein is, betekend dit niet dat iedereen een Frankenstein moet maken je mag alles maken wat met Frankenstein te maken heeft.
Iedere artist start met een Dynamesh 32 Sphere en deze resolutie moet je aanhouden voor de eerste 15 minuten. In deze fase is het de bedoeling dat je de basis van jouw mesh uit blokt.
Na deze 15 minuten mag je de resolutie verhogen en subtools etc toevoegen go crazy en probeer de sculpt zo ver mogelijk te krijgen als je kan in 15 minuten.
Na deze ronde van 30 minuten is er een pauze van 5 minuten. In deze pauze zullen de modellen doorgeven worden.
Na de pauze krijg je 30 minuten om het model dat jij gekregen hebt van een andere artist af te maken.

ZBHO
Op de website: www.zbrushhangout.com vind je 6 verschillende Google Hangout rooms. Deze zijn 24/7 open en er zijn altijd artists van alle nivo's aanwezig die graag hun kennis, workflows delen en je vragen beantwoorden. Er zijn al veel gevallen bekend waarin artiesten drastische verbeteringen zien in hun Zbrush en anatomy kennis.

Als je deelneemt in de Meshed Up Challenge zul je zien dat je sneller word en betere keuzes maken als je aan het sculpten bent. Tijden de show zie je de workflows van bekende artists en is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan deze artists.

Vanaf 4 april zal er een Meshed Up show komen gericht op concept artists. We zijn nog druk op zoek naar mensen die hier graag aan me willen doen. Als je interesse hebt of je kent iemand die hier aan mee zou moeten doen kijk dan op de Facebook page.

Mocht je nieuwsgierig zijn geworden of je wilt meer weten over dit geheel neem dan een kijkje op:
Facebook page at: https://www.facebook.com/Zbrushhangouts
or the website at: http://www.zbrushhangout.com

André Ferwerda.
http://www.andreferwerda.nl


Vorige Epsisodes
Episode 1:

Episode 2:

Episode 3:
9202 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Post Panic stopt

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Steeds meer bedrijven tegen AI

Interview met Justin van der Lek - Weta Digital

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten