thumbnail

FREE organiseert motion graphics avond

Door: Edwin van het Bolscher, 25 maart 2013 Freelance collectief FREE organiseert 18 april een avond die in het teken staat van motion graphics. Klinkende namen als Tribal DDB Amsterdam, PostPanic en MTV Networks zullen bewegend beeld laten zien aan de bezoekers, van het werk voor grote merken tot aan het verhaal achter de schermen. Daarnaast is er de première van drie unieke films, gemaakt door leden van het collectief.

Na eerdere succesvolle sessies over 3D printing, virals en PR is dit de vierde FREEinspiration Night. Sprekers zijn Ania Markham en Jules Tervoort (PostPanic), Bart Mol en Pol Hoenderboom (Tribal DDB Amsterdam) en Dylan Griffith (Smörgåsbord).

De kracht van motion graphics
Motion Graphics is niet meer weg te denken uit het palet van de huidige creatief. Het wordt overal ingezet: van commercials, filmleaders tot interactieve online toepassingen. Omdat veel creatieven nog steeds weinig kennis hebben van de uitgebreide mogelijkheden op dit gebied heeft FREE kopstukken uit het vak gevraagd hun kennis en cases te delen. Zo zal het toonaangevende bureau PostPanic vertellen hoe ze hoe ze klanten uit hun comfortzone halen om baanbrekend werk te maken, zullen Nederlands meest gelauwerde digitale creatieven Bart Mol en Pol Hoenderboom vertellen over de toepassing van de interactieve video in de prijswinnende Volkswagen case Hitchhike with a like en zal Dylan Griffith ingaan op zijn werk voor MTV Networks, waar hij verantwoordelijk was voor de TV-idents en de internationale rebranding van MTV.

Na deze presentaties worden voor het eerst drie unieke motion graphic films vertoond, die gemaakt zijn door verschillende freelancers van TheFREEforce. Deze staken de koppen bij elkaar gestoken om belangeloos vier films te maken, die het verhaal van FREE vertellen. Initiator van het event is Taco Zuidema, Freelance Creative Director en een van de oprichters van FREE.

Om de kosten van de avond te dekken is de entree 20 euro - een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan UNICEF. Meer informatie of een link om tickets te bestellen vind je op (www.freeforfree.nl)

Over FREE
Het FREE collectief is opgericht door en voor freelancers, met als doel om freelancers een sterkere positie te geven en het aanbod naar buiten beter in kaart te brengen. Door evenementen te organiseren en initiatieven te ontwikkelen versterkt FREE het netwerk en de onderlinge collegialiteit. De FREEinspiration events zijn drukbezochte avonden waar freelancers inspiratie opdoen en netwerken.
6425 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Post Panic stopt

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten