thumbnail

Socrates informeert over software updates

Door: Edwin van het Bolscher, 16 april 2013 Socrates vertegenwoordigd zoals de banner hier op 3dhype al duidelijk laat zien een breed scala aan producten van diverse fabrikanten, waaronder: Autodesk, The Foundry, Adobe, Pixologic, Pixar, Chaosgroup en Maxon. Rond deze periode komen de meeste fabrikanten met updates en we hebben een selectie hieronder op een rijtje gezet.

Autodesk komt uit met hun 2014 productlijn, voor subscriptionhouders is het van belang om te weten dat deze morgen beschikbaar zijn voor download.
Houdt er ook rekening mee dat Autodesk tegenwoordig standaard de shipment op download heeft gezet, mocht je graag nog een doosje willen ontvangen dan moet je deze even aanvragen via het subscriptionportal.
Eind December 2012/begin 2013 kwam Autodesk ook uit met hun vernieuwe Edit en Finish tool Smoke for Mac 2013, deze software kent zijn origine in de high end systems tak van Autodesk ( FLAME, FLINT LUSTRE en INFERNO), dus mocht je aspiraties hebben om ooit als Flame artist aan het werk te gaan, dan is dit de meest toegankelijke opstap richting dat doel, Smoke 2013 is echter ook gewoon een erg goede tool die ook in de high end gewoon gebruikt wordt.

The Foundry heeft een breed aanbod van software , maar de meest gebruikte en bekende zijn toch wel NUKE(X), MARI, MODO en HIERO.
NUKE(X) is een nodebased compositing tool, die over de hele wereld gebruikt wordt en bekend staat als een van de beste compositing programma's die er op de markt verkrijgbaar zijn. NUKE bestaat in 2 varianten NUKE en NUKEX.
De X variant is eigenlijk de uitgebreidere versie van NUKE, het gaat hier dan vooral om 3D workspace functionaliteit en planar tracking, maar sinds kort ook iets wat NUKE assist heet.
NUKEassist is een afgeslankte versie van NUKE waarmee je kan rotoscopen en trackingwerkzaamheden kunt doen, NUKEX komt standaard met 2 NUKE assist licenses.
De reguliere NUKE is zoals hier op de site te lezen was enige tijd geleden, aanzienlijk in prijs verlaagd en kan gezien worden als een ideaal startpunt wanneer je besluit als compositor aan de slag te gaan.
MARI is een texturepaintpakket ala Mudbox en Zbrush met image edit mogelijkheden zoals je in Photoshop gewend bent, het heeft echter ook een shadingengine.
In combinatie met NUKE kun je er ook Matte paintings mee maken dmv de MARI-NUKE bridge en het kan inmens grote data sets aan.
MODO staat vooral bekend om zijn sterke modeling toolset, maar wordt ook in toenemende mate als totaaloplossing gebruikt voor 3D producties.
HIERO is een timeline en conforming toolset die vooral gebruikt wordt in de wat grotere producties waarbij het managen van alle shots een belangrijke taak inneemt.

We waren dit jaar ook op NAB aanwezig en hebben via social media ( Twitter en Facebook) een aantal updates gepost, mocht je graag op de hoogte willen blijven van ontwikkelingen op gebied van nieuwe Hardware en Software specifiek voor de VFX markt dan kun je ons hier vinden:

Twitter:             @SocratesAV
Facebook:        https://www.facebook.com/Socratesav


Mochten je vragen hebben en deze direct aan ons willen stellen dan kun je ons per telefoon of mail ook gewoon benaderen, vraag dan gewoon even naar Martin:
martin -at- socrates-punt-nl
020 663 4066
7204 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten