thumbnail

Little Freak

Door: Edwin van het Bolscher, 18 april 2013 Little Freak is het project waar Edwin Schaap mee gaat afstuderen. Als student van de HKU aan de opleiding 3d animatie en visual effects gaat Edwin de uitdaging aan om zijn onderzoeksvraag te beantwoorden: How to move to move us

Het verhaal gaat over een misvormd jongetje genaamd Freek die door zijn vader dagelijks ten toon wordt gesteld als circus attractie. Op zijn verjaardag mag Freek een wens doen. Hij denkt lang na en begint zich te realiseren dat hij eigenlijk geen freak meer wilt zijn. Freek wil al zijn tijd gaan besteden aan iets wat hij zelf wilt: Hout snijder zijn.

Het verhaal is geen standaard verhaal constructie, maar is zo opgesteld dat Edwin als animator een emotionele scene kan animeren. De film is een metafoor voor de verwachting die sommige ouders op hun kinderen drukken. Deze ouders zijn dan zo gedreven dat ze niet meer zien welke kwaliteiten het kind juist wel heeft.

De vraag How to move to move us heeft een psygologisch tintje vanuit de kijker gezien en heel belangrijk in animatie. Edwin heeft een uitdagend thema uitgezocht en zal deze animatie meer semirealistisch uit gaan gaan werken. Zijn stage bij Framestore in London heeft hem geïnspireerd om het niet cartoony te maken, wat hij voorheen altijd deed.

Wil je Edwin Schaap op de voet volgen en elke stap meemaken in zijn avontuurlijke afstudeerperiode? Vindt zijn pagina leuk op facebook en check zijn blog. Wij volgen hem zeker, want wat een talent laat hij alleen al in deze beelden zien.

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Little-Freak/611707322180133
Blog: http://littlefreakprogress.blogspot.nl/

Dit jaar studeren 11 andere studenten af van dezelfde opleiding. De animatiegroep "Gracht" zijn namelijk klasgenoten van Edwin Schaap. 3dhype gaat ze allen volgen tot aan het eind van het jaar.
Gracht: http://www.3dhype.com/index/nieuws/1674
8792 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Post Panic stopt

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

The Outpost gaat stoppen

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten