thumbnail

Ultrakorte animatie-jam bij Happy Ship op 14 en 15 mei

Door: Edwin van het Bolscher, 3 mei 2013 Happy Ship biedt u, 14 en 15 mei a.s., de gelegenheid voor een inkijkje in de wereld van computeranimatie aan de hand van een vrij uniek en Ultrakort animatiefilmproject van start tot finish!

Na drie succesvolle edities worden opnieuw een aantal Nederlandse korte animatiefilms gemaakt voor Ultrakort 2013. Vier animaties van twee minuten worden ieder gekoppeld aan een grote bioscoopfilm en als voorfilm van die publiekstrekker vertoont. Pathé brengt de animaties vanaf de zomer van 2013 in roulatie. Ultrakort is een samenwerking tussen het Filmfonds, SNS REAAL fonds en Pathé met als doel de ontsluiting van de Nederlandse animatiefilm voor een groot publiek te stimuleren.

Happy Ship is een kleine animatiestudio uit Groningen, één van de vier makers van een animatie voor deze serie Ultrakort, en is gekozen ook de leader voor dit programma te maken. Een héle korte algemene introductie-animatie van ca. 10 seconden voor alle films.

Geheel passend in het Ultrakort-concept gaat Happy Ship de leader binnen twéé dagen - van concept tot bioscoop - realiseren. En dat is Ultrakort voor een animatie-productie zelfs al is die maar 10 seconden.
Tien seconden lijkt zo weinig maar is voor 3d computeranimatie van basisidee naar bioscoop-klaar toch best wel een behoorlijk pittige uitdaging. Vele modellen en sets moeten worden gemaakt, die dingen samen vervolgens belicht en geanimeerd, visuele effecten toegevoegd, het geluid ontworpen en vervolgens het bewerkte beeld-/geluidmateriaal samengevoegd. Dat dan uiteindelijk allemaal in een digitaal pakketje dat onder de arm mee kan naar onze huisbios om de hoek.

De basis van de leader is een ultrakorte F1-race! We hebben een aantal gastartiesten en specialisten uitgenodigd om dit samen met ons te proberen te realiseren en zij hebben de uitdaging welwillend aangenomen.
14 mei om 10 uur starten we als team met een briefing en brainstorm en 15 mei uiterlijk 18 uur zitten we in de bioscoop voor een ultrakort bezoekje met popcorn en biertje aan de première van de leader.

Op 14 en 15 mei zal via http://www.facebook.com/Happyship.nl updates verschijnen zodat iedereen mee kan kijken. Een uniek moment om professionals aan het werk te zien. Meer informatie volgt.

Martin Venema
Happy Ship
9225 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten