thumbnail

Endtrip

Door: Edwin van het Bolscher, 16 mei 2013 De studenten van de HKU worden al weer een tijdje gevolgd door 3dhype. Na Gracht, Little Freak en The Travellers' Guide to Happiness is het nu de beurt aan Endtrip. De Talenten Rick Franssen, Olivier Ballast en Koen de Mol hebben er voor gekozen om met z'n drieën af te studeren.

Ze maken een overweldigende reis in het onderbewuste van een vrouw die onder invloed is van een overdosis drugs. De kijker zal deze 'eindtrip' naast het visuele spektakel extra worden meegevoerd door de toevoeging van stereoscopie. Ze zijn ervan overtuigd dat stereoscopie een waardevolle toevoeging is betreffende de beleving van de short en niet alleen dient als standaard 'gimmick'.
Uiteraard laten ze door het gebruik van stereoscopie ook zien wat ze kunnen, en hopen ze een groter publiek te bereiken.

Rond januari zijn ze begonnen met het brainstormen voor Endtrip. Dit ging ze in eerste instantie niet gemakkelijk af omdat ze iets anders voor ogen hadden dan een traditionele karakteranimatie. Wat het dan wel zou moeten worden was voor hen ook nog maar de vraag. We willen gewoon vette beelden maken. Het verhaal dat daar bij hoort is niet belangrijk is een citaat welke vaak de revue heeft gepasseerd. Echter kom je er gaande je research/productie achter dat ons verhaal wel degelijk een belangrijke rol speelt. De keuze om een drugstrip te visualiseren komt dus ook voort uit het maken van vette beelden. We konden hiermee vrijwel alle kanten op, Aldus de heren van Endtrip.

Een ware 'eindtrip' voor hun studententijd.

Na tal van films te hebben bekeken, kregen ze een duidelijker beeld van hun doel. Enter the Void (2009) van Gaspar Noé is daarvoor een van de grootste voorbeelden geweest. Elementen zoals zijn absurdistische beelden en gebruik van techniek waren zeer inspirerend.
Hun doel is om de kijker met beeld en geluid een ervaring mee te geven die een bijzondere diepgang kent. Het gevoel wat je krijgt als hoofdpersonage gaat zeker blijven hangen.

Maar het einde is nog niet in zicht, maar de eerste beelden mogen er zijn. We wensen Entrip heel veel succes met het afronden van hun afstudeerfilm en hopen tussentijds nog meer te kunnen zien.

Volg hen op facebook: https://www.facebook.com/eindtrip
9446 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten