thumbnail

Pixar animator geeft college op EXPO

Door: Edwin van het Bolscher, 26 juni 2013 Amsterdam, 26 juni 2013 Amsterdam EXPO heeft de Nederlandse voormalig Pixar-animator Tim Crawfurd gestrikt voor het eerste EXPO College op vrijdagavond 5 juli a.s. om 19:00 uur. Crawfurd werkte van 1997 tot 2009 bij de beroemde animatiestudios. Hij vertelt aan de hand van making of beelden van The Incredibles over alle ins & outs van het maken van een animatiefilm. De lezing vindt plaats in het kader van de tijdelijke expositie Pixar: 25 Years of Animation.

Het EXPO College is de verzamelnaam voor een serie lezingen die verdieping en achtergronden bieden bij de tentoonstellingen van de Amsterdamse expositieruimte. Tot en met 27 oktober is Pixar: 25 Years of Animation nog te zien. Voor deze tentoonstelling zijn ruim 500 kunstwerken geselecteerd uit de archieven van de Pixar Animation Studios, de makers van animatieklassiekers als Toy Story, Finding Nemo, Wall-E en Up. Van eerste schetsen, storyboards en kleifiguren tot bijzondere animatie-installaties.

Praktische informatie
De lezing vindt plaats in Amsterdam EXPO, Gustav Mahlerlaan 24. Tickets voor de lezing kosten € 10. Voorafgaand aan de lezing kan de expositie bezocht worden. Gemiddeld neemt een bezoek aan de expositie anderhalf tot twee uur in beslag. De kosten voor een combiticket bedragen € 24 (beide bedragen zijn exclusief € 1 servicekosten). Vanwege een beperkte capaciteit wordt aangeraden de tickets in de online voorverkoop aan te schaffen.

EXPO College met Tim Crawfurd in Amsterdam EXPO
Vrijdag 5 juli 2013, 19:00 uur
http://www.amsterdamexpo.nl

Synopsis
Tim Crawfurd vertelt aan de hand van making of beelden van zijn favoriete Pixar-film The Incredibles uit 2004 over de totstandkoming van deze animatieklassieker en het creëren van een Pixar-film in het algemeen. De superheldenfilm was de eerste titel onder regie van de eigenzinnige Brad Bird, die een frisse wind liet waaien door de Pixar Studios. En The Incredibles was de eerste animatiefilm van het Pixar-front met mensen in de hoofdrol. Dat vergde een nog nauwkeurigere bestudering van menselijke bewegingen en betekende een technische uitdaging, waarbij de animatoren veel meer subtiele lagen moesten aanbrengen in hun animatiewerk.

Crawfurd verklaart wat het geheim is van de beroemde animatiestudios, die zich iedere keer weer weten te overtreffen door originaliteit, details, technische perfectie en de juiste verhouding tussen humor, actie en diepgang. En natuurlijk beantwoordt hij ook alle vragen van het publiek.

Biografie Tim Crawfurd
De Nederlandse Tim Crawfurd studeerde in Gent aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. In Londen werd hij gescout door Pixar recruiters en zo belandde hij in Californië. Crawfurd werkte van 1997 tot 2009 bij de Pixar Animation Studios als animator. Hij leverde onder meer een belangrijke bijdrage aan de Pixar-klassiekers Een Luizenleven, Toy Story 2, Monsters & Co, Finding Nemo, The Incredibles, Ratatouille en Up. Ook was hij betrokken bij diverse korte films, zoals For the Birds en Jack-Jack Attack. Op het hoogtepunt van zijn carrière besloot hij dat het tijd was om het animatie-walhalla van Pixar te verlaten om naar Israël te vertrekken. Ook daar werkte hij als animator en gaf hij les aan diverse animatiescholen. In augustus gaat hij in België aan de slag voor de nieuwe Asterix-film.
7816 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Hema Sieppie WhooHoo!

Kunstenbond maakt zich grote zorgen verkiezing

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Dutch-Speaking Meetup op BCON23

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten