thumbnail

Pixar regisseur The Blue Umbrella in Amsterdam

Door: Edwin van het Bolscher, 7 augustus 2013 Vrijdagavond 16 augustus staat Amsterdam EXPO in het teken van de korte Pixar-films. In het kader van de expositie Pixar: 25 Years of Animation organiseert de expositieruimte vanaf 19:00 uur een Shorts Night, waarbij het publiek een aantal Pixar shorts te zien krijgt. Aansluitend wordt via Skype live verbinding gemaakt met de Pixar Animation Studios in Californië voor een Questions & Answers sessie met Saschka Unseld, regisseur van de nieuwste Pixar short The Blue Umbrella.

The Blue Umbrella Extended Clip


Het publiek heeft zelf invloed op welke shorts er vertoond worden. Via facebook.com/amsterdamexpo kan gestemd worden welke titels zeker niet mogen ontbreken. Ook kan het publiek zelf vragen stellen bij de Q&A sessie.

In de jaren tachtig begon Pixar, dat van oorsprong een hardwarebedrijf is, met het ontwikkelen van korte films. Ze probeerden de verkoop van de hardware te stimuleren door te laten zien wat er met hun nieuwe technologieën mogelijk was. Tegenwoordig wordt de traditie van de shorts in ere gehouden door bij iedere nieuwe Pixar feature film een nieuwe short te ontwikkelen. Nog steeds worden in de Pixar-shorts nieuwe technieken toegepast. The Blue Umbrella draait momenteel in de bioscoop, voorafgaand aan Monsters University. Dankzij de inzet van nieuwe belichtingstechnieken is het de meest realistisch uitziende Pixar-film ooit gemaakt. Een deel van de expositie Pixar: 25 Years of Animation, die nog tot en met 27 oktober te zien is, is gewijd aan de shorts.Pixar Shorts Night en Q&A Skype sessie met Saschka Unseld
Expositie Pixar: 25 Years of Animation, Amsterdam EXPO
Vrijdag 16 augustus, 19:00 uur
www.amsterdamexpo.nl

Over Saschka Unseld
Saschka Unseld is sinds 2008 werkzaam bij de Pixar Animation Studios. Voordat hij The Blue Umbrella schreef en regisseerde, werkte hij als lay out artist aan Toy Story 3, Cars 2 en Brave. Hij groeide op in Duitsland en studeerde aan het Animation Institute in Ludwigsburg, waarna hij zijn eigen animatiestudio oprichtte en talloze shorts en commercials produceerde. Hoogtepunt in zijn carrière noemt hij het pitchen van zijn idee voor The Blue Umbrella bij Pixar-bazen John Lasseter, Pete Docter en Ed Catmull en het werken aan de korte film.

Praktische informatie
De Pixar Shorts Night vindt plaats in Amsterdam EXPO, Gustav Mahlerlaan 24. Tickets kosten € 10. Voorafgaand aan de Pixar Shorts Night kan de expositie bezocht worden. Gemiddeld neemt een bezoek aan de expositie anderhalf tot twee uur in beslag. De kosten voor een combiticket bedragen € 24 (beide bedragen zijn exclusief € 1 servicekosten). Vanwege een beperkte capaciteit wordt aangeraden de tickets in de online voorverkoop via http://www.amsterdamexpo.nl/tickets aan te schaffen.

Iets meer over de Expo


Kortingen kunnen misschien niet gelden in combinatie met deze presentatie, maar mocht je een andere keer willen gaan, dan kun je bij deze instanties korting krijgen.
Kortingen kun je krijgen bij:
  • ANWB 15% korting
  • ABN Amro 20% tot 25% korting
  • NS (inclusief treinkaartje voor € 25,-)
  • CJP € 2,- korting
9955 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten