thumbnail

Wacom komt met tablet pc

Door: Edwin van het Bolscher, 20 augustus 2013 Het was even wachten, maar uiteindelijk is het zover. De tekentablet fabrikant heeft de stap gezet naar tablet-pc's. En om het helemaal goed te doen, hebben ze een Windows tablet PC (Cintiq Companion) en een Android tablet (Cintiq Companion hybrid) uitgebracht. Ze zijn alle twee gebasseerd op de Cintiq 13 inch die als extra beeldscherm gebruikt kan worden. De tablets zijn beiden nu in de voorverkoop en beginnen vanaf $1499,-. Waarbij de Cintiq Companion hybrid de goedkoopste variant is.

De Cintiq Companion is een volwaardige PC die met Windows 8 Professional geinstalleerd is. Daarbij heeft het een 3de generatie Intel® Core met een Intel® HD Graphics 4000. Inclusief een 256 of een 512 GB SSD maakt die een top tablet voor onderweg. Qua prijs komt hij overeen met de Cintiq 24HD.

De Cintiq Companion hybrid is een goedkopere 13 inch die standaard met het mobiele OS Android is geïnstalleerd. Gezien het besturingssysteem heeft hij ook het geheugen wat overeenkomt met menig tablet: 16 of 32 GB. De prijs is duidelijk iets minder, maar voor een tablet nog wel in het dure segment. Al is dit wel het neusje van de zalm, als je het over tekentablets hebt.En dan voor de mensen die een iPad hebben, kunnen voor $ 99,- een standalone pen bemachtigen. Deze pen heeft dezelfde eigenschappen als de Intuos pen, maar met een iets dikkere punt.
Voordeel is dat je met een mindere aanschaf bijna hetzelfde in handen hebt. Leuk om uit te proberen.

Wacom heeft een tijdje gewacht met deze overstap. We kenen al wel de bamboo pen die speciaal voor Android en Apple tablets was gemaakt, maar kreeg veel kritiek over de kwaliteit. Waarschijnlijk hebben ze bij Wacom de klachten serieus genomen en kunnen we er van uit gaan dat deze nieuwe pen een echte verbetering is.

http://eu.shop.wacom.eu/products/cintiq

10322 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten