thumbnail

Nederlands Film Festival

Door: Edwin van het Bolscher, 31 augustus 2013 Beetje laat, maar vandaag hebben we het Nederlands Film Festival toegevoegd aan de evenementen agenda van 3dhype. Dit keer zal er op het Nederlands Film Festival genoeg te zien zijn voor de animatie liefhebber. De redactie van 3dhype heeft de lijst met animaties even gefilterd op 3D. De korte animatiefilms worden achter elkaar vertoond en wordt gezien als 1 film. Klik op de titel van de film om er meer informatie over te vinden.

Life is Beautiful:
In totaal is het animatieaanbod voldoende om je een dagje te vermaken. We beginnen met de animatie "Life is Beautiful" van animatie studio Fube. De studio heeft zijn zinnen gezet om het leven van ene Anton die er een einde aan wil maken. Toch gaat hem dat niet echt lukken in deze hilarische animatie.


Forever Mime
Lang houdt animatie studio NMTrix ons in de ban, maar ze zitten er tussen met Forever Mime. Het bedrijf heeft zelf heel veel geïnvesteerd in de animatie en 3dhype heeft ze op de voet gevolgd. Ze presenteren hun animatie ook in de lijn van korte films.


Stardust
Postpanic heeft gewerkt aan Stardust. Een 3D animatie over de schoonheid van het universum en het idee dat niets in het grote heelal ooit verloren gaat. Centraal staat de troostrijke gedachte dat we uiteindelijk allemaal sterrenstof zijn.


Het Duurt te Lang
Job Joris en Marieke verschijnen dit keer wel 3 keer op het filmfestival twee ervan zijn 3D animaties. De eerste is een videoclip op de clip van Fit. Bekneld in een relatie die te lang duurt, hebben twee wilde dieren een echtelijke ruzie in een besneeuwd bos.


Mute
De tweede 3D animatie van Job Joris en Marieke is Mute. In een wereld waarin iedereen het zonder mond moet stellen, wordt bij bloederig toeval ontdekt dat een mond ontstaat door het maken van een snee in het gezicht. Dit ontketent in deze opgewekte animatiefilm een enthousiaste kettingreactie.


Mac 'n Cheese - Supermarkt
Mac 'n Cheese - Supermarkt is een 3D animatie van het Utrechtse bedrijf Colorbleed Studios. Na lang in de bioscopen van Pathé te hebben gedraaid als voorfilmpje staan ze nu op het programma van het Nederlands Film Festival. Animatiefilm over twee vrienden die bij een lokale supermarkt gaan werken om te sparen voor hun droomvakantie. Maar wanneer de manager hen opdraagt om een toren van waspoeder te bouwen, gaat er van alles mis.


We hebben alleen 3D animaties even uitgelicht. Maar als je van 2D of stopmotion houdt, kun je je lol ook wel op. Vooral de derde animatie van Job Joris en Marieke, Happy Camper en de stopmotion film Pommes Frites moet je zeker niet gaan missen.
10846 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Blender onbereikbaar door DDOS aanval (update 4)

VFXwire interviewt Joe Pavlo - VFX Union

Blender weer bereikbaar, maar aanval nog gaande

Post Panic stopt

Interview met Werner ten Hoeve - Supernatural

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten