thumbnail

KLIK! maakt juryleden World Domination Award bekend

Door: Edwin van het Bolscher, 2 september 2013 Dit jaar voegt KLIK! een nieuwe categorie toe aan haar collectie van jaarlijkse prijzen: The KLIK! World Domination Award. Deze prijs staat voor een volmondig dankjewel! voor een organisatie, individu of studio die de Nederlandse animatie dat jaar hielp meer internationaal succes te bereiken. Naast een dankbetuiging is de World Domination Award ook een teken van vertrouwen dat de winnaar in de toekomst nog veel meer zal gaan betekenen voor Nederlandse animatie.

Met trots presenteert KLIK! de juryleden van de World Domination Award van dit jaar: Lisa Linde Nieveld, projectcoördinator bij EYE International, Peter Lindhout, filmconsultant animatie bij het Nederlands Filmfonds, Claire van Daal, programmeur bij het Nederlands Film Festival, Patrick Nijman van de Vereniging voor Nederlandse Animatie Producenten (VNAP) en Lesley van der Woude, zakelijk leider bij het KLIK! Amsterdam Animation Festival.

De juryleden representeren elk het doel van de World Domination Award ten volste, namelijk de internationalisering van de Nederlandse animatiesector. Bij het maken van een keuze worden zij geholpen door de achterban van KLIK!, want iedereen heeft zeggenschap over wie de felbegeerde World Domination Award verdient: genomineerden kunnen t/m 30 september anoniem voorgedragen worden via ww.klikamsterdam.nl/wda. Uit de lijst van genomineerden zal de gerenommeerde jury de uiteindelijke winnaar kiezen.

Met de introductie van de World Domination Award bedankt en beloont KLIK! de katalysatoren van de Nederlandse animatie en moedigt de sector en iedereen betrokken aan om de animatiesector een impuls te geven. Claire van Daal van het NFF benadrukt dat een prijs zoals de World Domination Award een mooi instrument is om aandacht te vestigen op een sector die groeiende aandacht verdient. Volgens Peter Lindhout van het Filmfonds vormt de prijs ook een manier om het belang van internationalisering voor de animatiesector onder de aandacht te brengen. Claudia Landsberger, hoofd van EYE International, zegt dat naast de World Domination Award het KLIK! Amsterdam Animation Festival zelf een mooi extra platform vormt waarop Nederlandse animators zich kunnen profileren.

Over KLIK!
KLIK! Amsterdam Animation Festival beleeft dit jaar van 12 tot 17 november de zesde editie in EYE, het nieuwe filmmuseum, te Amsterdam. Op het festival zijn de beste en nieuwste animaties te zien, vergezeld door een aanbod van masterclasses, themaprogrammas rondom The Fabulous Fifties, feestjes en een veelvoud van activiteiten. De internationale competitie van dit jaar ontving maar liefst meer dan 1300 inzendingen uit 75 verschillende landen.
7370 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Bruisend festival Exposure presenteert nieuwe lichting creatief talent van HKU

Blenderheads Episode 6, toekomst Blender

Wil je niet dat Meta AI traint met jouw gegevens? Kom in de benen!

Laat horen wat jij vindt van de verplichte AOV voor ZZP'ers

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten