thumbnail

Endtrip

Door: Edwin van het Bolscher, 2 september 2013 Een primeur voor 3dhype. De studenten Rick Franssen, Koen de Mol en Olivier Ballast hebben ons lang laten wachten maar hier is eindelijk hun afstudeer animatie. Het is een korte animatiefilm waarin een vrouwelijk hoofdpersonage een drugstrip ervaart, maar toeschouwer neemt ze mee. Deze trip start met een kleurrijk en euforisch gevoel maar zal naar mate het einde nadert een nare wending krijgen. Door middel van het stereoscopische effect benadrukken we de gemoedstoestand van de vrouw en zal de toeschouwer zich nog beter kunnen verplaatsen in het karakter.
Alle drie hebben onderzoek gedaan naar hoe ze op de beste manier de toeschouwer als karakter in de film te maken. Normaal in traditionele karakteranimaties wordt een probleem voorgeschetst die de hoofdpersoon moet of wil overwinnen. Dit concept is op zich al een uitdaging, maar zonder een karakter maakt het bijna onmogelijk. Toch hebben de jongens het op bijzondere wijze weten te benaderen.De heren zijn vertegenwoordig op het KLIK! Festival in Amsterdam, waar je natuurlijk als animatieliefhebber niet mag ontbreken en door de HKU zelf georganiseerd festival op 13 en 14 september in Utrecht tijdens het HKU EXPOSURE festival is de film te zien in 3D (met bril dus)Rond januari zijn ze begonnen met het brainstormen voor Endtrip. Dit ging ze in eerste instantie niet gemakkelijk af omdat ze iets anders voor ogen hadden dan een traditionele karakteranimatie. Wat het dan wel zou moeten worden was voor hen ook nog maar de vraag. We willen gewoon vette beelden maken. Het verhaal dat daar bij hoort is niet belangrijk is een citaat welke vaak de revue heeft gepasseerd. Echter kom je er gaande je research/productie achter dat ons verhaal wel degelijk een belangrijke rol speelt. De keuze om een drugstrip te visualiseren komt dus ook voort uit het maken van vette beelden. We konden hiermee vrijwel alle kanten op, Aldus de heren van Endtrip.

Een ware 'eindtrip' voor hun studententijd.

Na tal van films te hebben bekeken, kregen ze een duidelijker beeld van hun doel. Enter the Void (2009) van Gaspar Noé is daarvoor een van de grootste voorbeelden geweest. Elementen zoals zijn absurdistische beelden en gebruik van techniek waren zeer inspirerend.
10149 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Post Panic stopt

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten