thumbnail

Little Freak online!

Door: Edwin van het Bolscher, 6 september 2013 Utrecht - HKU afstudeerder Edwin Schaap heeft zijn eindwerk gepubliceerd. De korte animatie Little Freak heeft een flinke dosis emoties in het hoofdpersonage. Edwin's doel was om dieper in te gaan op de emoties van een character. En dat is heel erg goed gelukt. 9 maanden heeft hij gewerkt aan deze animatie, van begin tot eind en nu is hij voor iedereen te bewonderen.

Little Freak


Het verhaal gaat over een misvormd jongetje genaamd Freek die door zijn vader dagelijks ten toon wordt gesteld als circus attractie. Op zijn verjaardag mag Freek een wens doen. Hij denkt lang na en begint zich te realiseren dat hij eigenlijk geen freak meer wilt zijn. Freek wil al zijn tijd gaan besteden aan iets wat hij zelf wilt: hout snijder zijn.

Het verhaal is geen standaard verhaal constructie, maar is zo opgesteld dat Edwin als animator een emotionele scene kan animeren. De film is een metafoor voor de verwachting die sommige ouders op hun kinderen drukken. Deze ouders zijn dan zo gedreven dat ze niet meer zien welke kwaliteiten het kind juist wel heeft.

De vraag How to move to move us heeft een psygologisch tintje vanuit de kijker gezien en heel belangrijk in animatie. Edwin heeft een uitdagend thema uitgezocht en zal deze animatie meer semirealistisch uit gaan gaan werken. Zijn stage bij Framestore in London heeft hem geïnspireerd om het niet cartoony te maken, wat hij voorheen altijd deed.

Zijn Thesis is te downloaden op zijn webpagina. Hier lees je hoe hij leven in Little Freak heeft geblazen.

In de making of zie je heel goed hoe Edwin het heeft aangepakt. Van concept naar storyboard, modelling en animatie en daarna de rendering in composting. Edwin is met Cum Laude afgestudeerd.

Making of:


Overige artikelen:
11713 Views
Blijf op de hoogte! Ontvang insprirende artikelen, tutorials, tips, nieuws, vacatures en ontwikkelingen in je mailbox.
 Abonneren

Over de auteur

Edwin van het Bolscher

Edwin van het Bolscher is founder, developer en hoofdredacteur van 3dhype.

Populaire onderwerpen

Corridor Crew: vergeten Disney's Magic Prisma met Paul Debevec

Xsens: een beetje Silicon Valley in Enschede

Steeds meer bedrijven tegen AI

Substrate: De volgende revolutionaire stap in shaders

Post Panic stopt

Vrienden van 3dhype:
  Populaire projecten